23948sdkhjf

Den maritime industri skubber til EU for bedre rammevilkår

Sammen med 91 andre ledende brancheorganisationer, der repræsenterer den europæiske produktionsindustri, har Danske Maritime via SEA Europe underskrevet en deklaration til Europa-Kommissionen med opfordring om, at der udarbejdes en mere konkret handlingsplan for industrien, som kan modsvare nutidens globale udfordringer. Det oplyser Danske Maritime.

Deklarationen blev sendt til Kommissionen den 16. februar 2017 forud for mødet i EU’s konkurrenceevneråd i dag den 28. februar og før det Europæiske Råds forårsmøde, der vil fokusere på presserende spørgsmål i forhold til beskæftigelse, vækst og konkurrencevene. Ligeledes er beskeden ment som et pres på Kommissionsformanden, Jean-Claude Juncker, hvis erklærede førsteprioritet er at styrke Europas konkurrenceevne og stimulere investeringer og skabe arbejdspladser i EU.

Hvis den europæiske industri skal bidrage til at realisere dette mål, kræver det politiske værktøjer, lyder det. Deklarationen er derfor også et opråb til Kommissionen om behovet for at både definere og implementerer en handlingsplan med konkrete milepæle, der kan modsvare nutidens globale udfordringer i et konkurrencedygtigt tempo.

Europa skal fastholde sin globale førerposition
Danske Maritimes administrerende direktør Jenny N. Braat, ser positivt på tiltaget, ikke mindst set i lyset af den maritime industris globale konkurrenceudfordringer med globale protektionistiske udspil for bordenden.

- Det er vigtigt, at Kommissionen definerer en konkret handlingsplan, hvis den europæiske industri skal kunne tackle tidens store udfordringer, herunder globale protektionistiske toner som Trump’s ’America first’-politik, den indiske ”Make in India”-kampagne og Kinas ”Made in China”-ambition. Den maritime industri er global, derfor skal vi have lige konkurrencevilkår og åbne markeder, siger Jenny N. Braat.

Kilde: Danske Maritime

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173