23948sdkhjf

DFDS: Vi ligger som blommen i et æg i Europa

Vandene er langt fra blikstille i Europa, hvor både den britiske brexit-afstemning og kommende præsidentvalg i forskellige nationer skaber usikkerheder. Alligevel er administrerende direktør i DFDS, Niels Smedegaard, fortrøstningsfuld i det omskiftelige vejr.

- Vi er forsigtigt optimistiske omkring den økonomiske udvikling i Europa. Den pengepolitik, som Den Europæiske Centralbank fører, en relativt lav eurokurs og væksten i USA er alt sammen med til at hive økonomierne i gang. Så her i Europa ligger vi som blommen i et æg og kan nyde godt af de ting, siger Niels Smedegaard i et interview med Ritzau Finans.

- Der er relativt få lande, hvor det ikke kører nogenlunde fornuftigt. Der er Norge og Rusland, hvor markedet er stendødt. Ellers ser de økonomiske konjunkturer fornuftige ud, siger han.

Udtalelserne kommer efter et flot kvartalsregnskab fra DFDS. Niels Smedegaard er stolt over det arbejde, som DFDS har præsteret i sidste kvartal i 2016.

- Over det hele får vi løftet indtjeningen, og vi er blevet mere effektive og fleksible på alle områder, siger Niels Smedegaard.

Han peger blandt andet på en logistikforretning, der klarer det endnu bedre end i 2015.

- Vi flytter tonnage, til hvor der er efterspørgsel for at få en bedre udnyttelse. I Den Engelske kanal har vi fået boostet indtjeningen markant ved at få mere tonnage ind, og også i Østersøen har mere tonnage været med til at tiltrække nye mængder på både fragt- og passagersiden, siger Niels Smedegaard.

Også en lavere oliepris end forventet i 2016 sammenholdt med 2015 har gavnet i høj grad. Samtidig har DFDS i 2016 oplevet en højere omsætning fra passagererne, når de er om bord på DFDS' skibe.

/ritzau/Finans

Læs mere om: DFDS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156