23948sdkhjf

Ombygning af Naturstyrelsens skibe lader ventes på sig

De skulle have været i drift sidste sommer, men der kan gå endnu et år, inden Naturstyrelsens katamaraner kommer i drift

Siden 2015 har to katamaraner ligget uvirksomme i Svendborg havn. Fartøjerne skulle ifølge fyens.dk have været indsat i drift i sommeren 2016, men det er ikke sket. Ganske vist blev de optaget i det danske skibsregister i maj sidste år, og de er blevet omflaget til Dannebrog og er navngivet 'Sif' og 'Frigg'.

Vi skal dog hen til afslutning af 2017 og måske endda ind i 2018, inden katamaranerne kommer i drift. Det oplyser funktionsleder Søren Larsen fra Naturstyrelsen i Odense til fyens.dk.

Fartøjerne venter stadig på at blive ombygget, så de kan foretage kontrol af havmiljø i dansk farvand.

- Ombygningen er et offentligt udbud i EU. Det er omstændigt, siger Søren Larsen til fyens.dk og uddyber, at projekteringen af ombygningen er i sin afsluttende fase.

Naturstyrelsen erhvervede de to 17,5 meter 77 BT store aluminiumskatamaraner fra 2011 for 1,1 mio. euro stykket i 2015. Sælgeren var det britiske offshorerederi P&O Martime. Fremdriften sker via to fixed-propellere fra to Scania DI16-motorer på hver 550 kW. Maks.farten er på 25 knob. Agterdækket har plads til en tifodscontainer på maksimalt fire tons.

Læs mere om Naturstyrelsens to katamaraner:
Naturstyrelsen køber to offshore vind-katamaraner i England

To tidligere offshore vind-katamaraner skal afløse fem mindre fartøjer hos Naturstyrelsen

Kilde: Fyens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094