23948sdkhjf

Her er branchens bud på brændende spørgsmål

En ny rapport fra Danish Maritime Forum præsenterer konkrete idéer til reelle fremskridt inden for nogle af den maritime branches største globale udfordringer

Hvordan nedbringer vi CO2 udledningen? Hvordan omfavner vi nye teknologier? Hvordan håndterer vi overkapaciteten? Og hvordan indgår vi i en mere meningsfuld dialog med offentligheden?

Det var nogle af de brændende spørgsmål, der blev drøftet under det seneste Danish Maritime Forum i København. Her mødtes godt 200 globale topledere fra alle dele af den maritime branche for at forløse den globale maritime branches potentiale og øge den langsigtede økonomiske udvikling og menneskers velfærd.

De udfordringer som deltagerne valgte at diskutere og deres forslag til løsninger, kan nu læses i en sammenfattende rapport fra Danish Maritime Forum.

Løsningerne omfatter oprettelsen af en fond - udelukkende finansieret af branchen - som skal subsidiere ophugningen af ældre skibe, en afgift på brændstof for at reducere CO2 udledningen, idéen om en "Maritime Valley" der skal styrke innovation og risikovillighed, ligesom rapporten peger på FN’s bæredygtighedsmål som en mulighed for at interagere med det globale samfund på en mere meningsfuld måde.

Desuden opstod der en række tværgående synspunkter:

· Den igangværende krise – sammenhold med de disruptive kræfter som branchen står over for - er en mulighed for forandring

· Den maritime branche kan lære af andre brancher,. Når der skal findes løsninger på eksisterende udfordringer

· Branchen, lovgivere og andre væsentlige aktører er nødt til at samarbejde, uanset om det er for at fremme brugbare løsninger til at beskytte miljøet eller for at sikre, at frihandel kommer alle til gavn.

Rapporten giver også læseren mulighed for at dykke ned i resumeerne fra mødets keynote-sessioner, tænketanke og plenumdiskussioner.

De mange nye idéer, der blev udviklet i løbet af de 28 timer, Forummet fandt sted, illustrerer klart værdien af at samle topledere fra alle dele af den globale maritime branche i et engagerende og samarbejdende forum. I kølvandet på Danish Maritime Forums treårige succes arbejdes der således på at etablere en ny global platform for samarbejde på tværs af den maritime værdikæde.

Hele rapporten fra Danish Maritime Forum, The New Normal, kan læses her.

Kilde: Danish Maritime Days

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422