23948sdkhjf

Erhvervsministeren har øje for DIS-udvidelse

Særligt vækstteamet for Det Blå Danmarks syn på en udvidelse af DIS-ordningen har Brian Mikkelsens bevågenhed
Erhvervsminister Brian Mikkelsen fastslår, at han er klar til at trække i arbejdstøjet, når vækstteamet for Det Blå Danmark i de kommende måneder præsenterer deres anbefalinger. Det skriver Shippingwatch tirsdag, hvor ministeren fortæller, at regeringen har ambitioner for det Blå Danmark.

- Det er præcis den linje, som vi vil forfølge med den kommende vækstplan – og her er det klart, at jeg vil interessere mig særligt for vækstteamets syn på en eventuel udvidelse af DIS-ordningen. Det, regner jeg med, vil komme op i forbindelse med vækstteamets anbefalinger, og så vil vi i regeringen tage stilling til, hvordan vi fylder kød på vores høje ambitioner for dansk søfart, siger Brian Mikkelsen til ShippingWatch ifølge Danmarks Rederiforening.

Udmeldingen fra erhvervsministeren glæder Rederiforeningens administrerende direktør Anne H. Steffensen, der understreger, at DIS-ordningens udvidelse er afgørende for dette vigtige segment af danske søfart.

- Vi har allerede et maritimt vækstteam i gang, som skal levere en buket af mulige tiltag til at opfylde regeringens ambitioner. Her er jeg særlig glad for, at Brian Mikkelsen nævner en DIS-udvidelse til hele offshore området. Inden for denne sektor er der et betydeligt potentiale for dansk søfart, som ellers vil forsvinde, siger Anne H. Steffensen.

Arbejder på en udvidelse af DIS-ordningen
Brian Mikkelsen er opmærksom på problematikken indenfor offshore og har derfor allerede inden vækstteamets anbefalinger taget hul på arbejdet for at sikre bedre vilkår for det Blå Danmark. I sidste uge sendte ministeren et brev til EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager, hvori han understregede vigtigheden i en udvidelse af DIS-ordningen, hvis vi skal sikre en fortsat vækst i den danske handelsflåde.

- Regeringen har derfor fokus på at sikre konkurrencedygtige rammevilkår for de maritime erhverv. I det regi er det afgørende, at vi bliver ved med at trække på vores styrkepositioner og lange historie som en søfartsnation med international anseelse og indflydelse, siger Brian Mikkelsen til ShippingWatch.

Kilde: Danmarks Rederiforening
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109