23948sdkhjf

Maersk sigter efter forlig i russisk konkurrencesag

Maersk Line søger sammen med Evergreen Marine at nå et forlig med de russiske myndigheder for at få løst en en konkurrencesag på det russiske marked
Maersk Line og Evergreen er to af i alt fem rederier, der i december sidste år blev anklaget for at koordinere fragtrater og dermed kontrollere priserne af de russiske konkurrencemyndigheder, Federal Antimonopoly Service of the Russian Federation (FAS).

Rederierne afviste senere at have overtrådt nogen form for lovgivning og appellerede afgørelsen fra FAS, men nu søger Evergreen Marine og Maersk Line altså alligevel at forlige sig ud af sagen.

Det skriver branchemediet Journal of Commerce.

Begge rederier fastholder dog fortsat deres uskyld og fastslår, at fragtraterne på de ruter, hvor de er anklaget for priskartel, simpelt hen er bestemt af udbud og efterspørgsel.

Maersk Line har - sammen med en stribe andre rederier - også tidligere været involveret i en lignende kartelsag med konkurrencemyndighederne i EU. Også her endte sagen med et forlig, hvor rederierne indvilgede i at ændre deres praksis for annoncering af rateændringer en smule for at tilfredsstille EU-Kommissionen.

/Ritzau/Finans
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093