23948sdkhjf

Fayard og Scandlines sender 'Copenhagen' på prøvesejlads

Scandlines’ anden nye hybridfærge til ruten Gedser-Rostock gik mandag den 28. november 2016 på fem dages prøvesejlads

'Copenhagen' har de seneste måneder gennemgået et omfattende testprogram (Harbour Acceptance Tests), der nu er vel overstået. Skibet kunne derfor mandag den 28. november 2016 tage hul på sin prøvesejlads (Sea Acceptance Tests), hvor skibets manøvredygtighed skal testes under både sædvanlige og mere usædvanlige betingelser.

Efter prøvesejladsen vender 'Copenhagen' tilbage til det fynske værft Fayard for at få foretaget de sidste tilpasninger, inden skibet sætter kursen mod sin fremtidige rute Gedser-Rostock. Her overtaget det 'Kronprins Frederiks' plads i sejlplanen. Scandlines har dog besluttet at beholde 'Kronprins Frederik' og benytte den som afløserfærge på både Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Tirsdag til torsdag vil den fungere som fragtfærge på ruten Rødby-Puttgarden. Med en ekstra færge, der kan indsættes på begge ruter, sikres såvel den samlede kapacitet som stabiliteten i sejlplanerne.

Med plads til 460 personbiler eller 96 lastbiler mere end fordobles kapaciteten på ruten Gedser-Rostock. De nye færger vil med to bildæk have hele fem baner til ind- og udkørsel. Trods en fordobling af kapaciteten vil de nye færger, ligesom de hidtidige, således ligge blot 15 minutter i havn.

De to nye færger repræsenterer en investering på mere end 1 milliard danske kroner per skib, og sammen med udvidelse af havneanlæg sikrer Scandlines den centrale transportkorridor mellem, ikke bare Danmark og Tyskland, men hele Skandinavien og Europa.

Søfart var med, da 'Copenhagen' blev navngivet hos Fayard.

Kilde: Scandlines

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236