23948sdkhjf

Første kinesiskbyggede vestlige cruisefærge på vej

Ålandske Viking Line tager nu som den første vestlige cruisefærge-operatør skridtet og vender blikket mod Kina efter ny tonnage. Rederiet, der driver cruisefærge-ruter mellem Stockholm, Åland, Finland og Estland, har således i dag offentliggjort et letter-of-intent med Xiamen Shipbuilding om bygning af en 63.000 BT stor cruisefærge til levering i 2020.

Viking Line meddeler i en pressemeddelelse, at bygningen af cruisefærgen, hvis hensigtserklæringen løftes, kommer til at ske i et tæt samarbejde med en række finske og europæiske designere og underleverandører. Parterne har frem til foråret 2017 til at nå til enighed om en firm ordre, oplyses det endvidere.

Ordren kommer i så fald til at indbefatte en option på et søsterskib. Det første skib er ifølge Viking Line tiltænkt ruten mellem Stockholm via Ålandsøerne til Turku i Finland. Denne rute fik for nogle år siden tilført en stor LNG-drevet finskbygget nybygning. Siden er de europæiske nybygningsværfter imidlertid blevet booket op seks-syv år frem i tiden af krydstogtsordre.

Løftets hensigtserklæringen næste forår vil ordren ifølge Viking Line få en værdi af 190 mio. euro. Det er i øvrigt intentionen, at nybygningen skal være LNG-drevet, oplyses det endvidere. At dømme efter illustrationen bliver den nye færge tilsyneladende også udrustet med noget, der ligner Flettner-rotorer, hvilket vil være banebrydende i branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094