23948sdkhjf

Assens Skibsværft vil dele lærlingene

Værfternes fremtid er udfordret af den stigende mangel på faglærte inden for jern- og maskinindustrien. Kreative tiltag skal afhjælpe i hvert fald et af problemerne
Fyns maritime industri står med en udfordring af de store. I Den Maritime Klynge på Fyn bliver der kun uddannet 31 lærlinge i år – seks mindre end sidste år. Fortsætter det, vil der snart være mangel på faglærte. Det skriver tv2fyn.dk.

Assens Skibsværft er det at de steder, hvor antallet af lærlinge er lavere end det kunne være. Én lærling er det blevet til i år, men der er plads til fire.

- Det kan være et problem, at få lærlinge til at fungere i denne her type virksomhed, hvor arbejdsbyrden varierer meget, og der i perioder ikke er beskæftigelse, siger Erling Pedersen, direktør hos Assens Skibsværft, til tv2fyn.dk.

Erling Pedersen foreslår derfor, at virksomheder deler lærlinge, så de er sikret en nogenlunde stabil arbejdsmængde i lærlingetiden.

På landsplan vil der mangle 17.000 faglærte inden for jern- og metalområdet i 2020, og antallet forventes at ramme 30.000 i 2025.

Kilde: TV2Fyn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297