23948sdkhjf

3 spørgsmål til Lars Rolner, stifter og ejer af United Heavy Lift

Hvad fik United Heavy Lift til at gå sammen med Thorco Shipping?

”Da Thomas (Mikkelsen, adm. direktør i Thorco, Red.) og jeg begyndte at tale sammen og se på synergieffekter globalt, og hvor vi hver især har vores hovedmarkeder, var de faktisk slet ikke sammenfaldende. Vi har kun to fælles kunder, så vi er ikke konkurrenter overhovedet. Det gav anledning til, at aftalen accelererede meget hurtigt. Vi har også en stor ingeniørafdeling med 16 ingeniører in-house, hvor vi leverer et relativt stort stykke ingeniørarbejde og er innovative omkring transportløsninger. Det har Thorco ikke. De har til gengæld en masse skibe, mens vi har know-how, så det var et perfekt match.

Hvad er din forventning til markedsudviklingen inden for jeres segment?

”Jeg forventer desværre ikke, at markedet ændrer sig de næste to år. Den lave oliepris har resulteret i, at alt inden for olie og gas er gået i stå. Det vil sige, at i vores marked, hvor vi har sejlet komponenter fra Europa til Asien, bliver der ikke længere investeret. Der er en stor afmatning i markedet, men der er stadig gods at sejle med, så det gælder om at lave smarte sejlplaner. Der er også stadig et stort marked for vindmøller, som vi satser på. Vindmøller fylder måske 10 procent af vores forretning i dag, men jeg gætter på, at det vil komme til at fylde mere i fremtiden, for det er et marked i vækst. Jeg håber, at det om et par år vil komme op omkring 20-25 procent af omsætningen. Så der er altid nicher i markedet, som det så gælder om at spotte.

Hvilken betydning har det, at det er to familieejede virksomheder, som står bag Thorco Projects?

”Det, at vi er to familier – og ikke eksempelvis en kapitalfond – der står bag virksomheden, har betydet, at beslutningsprocessen er meget kortere. Men det betyder ikke, at vi har mindre travlt med at tjene penge, selv om mange i det nuværende marked fokuserer mere på ikke at tabe penge, end på at tjene dem. Vores mål og forventning er absolut, at Thorco Projects skal tjene penge allerede til næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093