23948sdkhjf

Optimarin først på vej mod amerikansk ballastvandrensnings-godkendelse

United States Coast Guard (USCG) bekræfter, at den norske ballastvandbehandlings-specialist Optimarin som første firma har søgt typegodkendelse af et ballastvandbehandlingssystem. Det skriver Optimarin i en pressemeddelelse.

Ansøgningen er indgivet af DNV GL, efter at USCG’s strikse krav blev mødt af Optimarins Optimarin Ballast System (OBS). USCG’s Marine Safety Center har som mål at vurdere og besvare ansøgninger inden for en periode på 30 dage, hvorefter godkendte ansøgere modtager deres certifikat.

Optimarins CEO, Tore Andersen, udtaler: ” Vi har brugt enorme mængder tid og penge på at udvikle et pålideligt, enkelt, effektivt, miljøvenligt og stærkt ballastvandbehandlingssystem.”

Optimarin har indtil videre modtaget ca. 500 ordrer på systemet, som bruger en kombination af filtrering og kraftige 35 kW UV-lamper til at behandle ballastvandet uden brug for kemikalier.

De strengeste krav i verden

De amerikanske krav til ballastvandrensning er de strengeste i verden, og kræver, at de organismer, som er i skibes ballastvand, helt slås ihjel, inden vandet lukkes ud. Til sammenligning kræver IMO ”blot”, at de pågældende organismer steriliseres, så eventuelle invasive arter ikke kan formere sig.

Danske systemer på markedet, som er udviklet til at efterleve IMO’s krav, er allerede installeret på mange skibe, men er p.t. altså ikke godkendt af de amerikanske myndigheder.

Ud over at overholde alle krav fra IMO og USCG, er OBS certificeret af en lang række klassificeringsselskaber inkl. DNV GL, Lloyd’s, Bureau Veritas, MLIT Japan og American Bureau of Shipping.

Kilde: Optimarin
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083