23948sdkhjf

'Maersk Guardian'-projekt holder tidsplanen

Det nye store beboelsesmodul til den snart ombyggede rig 'Maersk Guardian' er på, og projektet holder planen, melder opgaveholderen Semco Maritime.
En ny komplet boligblok til 147 personer er nu på vej til Frederikshavn, hvor den skal om bord på riggen 'Maersk Guardian', der med Semco Maritime som teknisk tovholder er ved at blive ombygget fra efterforskningsplatform til ren beboelsesplatform. Modulet er fremstillet på værft i Gdynia, Polen, og er sat på en pram på turen til det nordjyske.

Denne del af ombygningsopgaven er gennemført som en ren turnkey-opgave, så det udestående arbejde i Frederikshavn "kun" vil bestå at får løftet modulet om bord på riggen og fastmonteret. Det skulle samtidigt markere enden på den specielle ombygning af riggen, der er enestående i egenart i Maersk Drillings historie - hvis ikke generelt for offshorebranchen.

Opgaven har også været meget speciel for Semco Maritime, der nok har stået for mange renoverings- og ombygninsarbejder på borerigge før, men aldrig med et så stort enkeltemne involveret. Modulet bliver også en pæn opgave for den indkaldte flydekran fra Kiel, der skal svinge ca. 1.200 tons på plads i et løft. 'Maersk Guardian' skal efter færdiggørelsen af ombygningen i Frederikshavn ud at arbejde på en femårig kontrakt for Maersk Oil i den danske del af Nordsøen. Oprindeligt er riggen bygget i Japan tilbage i 1985.

Kilde: Semco Maritime

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078