23948sdkhjf

Spektakulært tungt løft fuldender rig-ombygning

Semco Maritime løfter i dag et komplet hotelmodul med 147 værelser om bord på 'Mærsk Guardian' som afslutning på en større ombygning af den kommende hotel-rig.
Efter færdiggørelse af design og konstruktion af et nøglefærdigt beboelsesmodul med 147 rum og tilhørende faciliteter til riggen 'Mærsk Guardian' gør Semco Maritime nu klar til den afsluttende installation, blot otte måneder efter at ordren blev givet. Det oplyser Semco Maritime i en pressemeddelelse.

Modulet, der er blevet bygget og udstyret af Semco Maritime og dets samarbejdspartnere i Gdynia, Polen, blev i sidste uge lastet på en pram og sejlet til Frederikshavn. Her vil det 1.200 tons tunge modul blive løftet og installeret om bord på 'Mærsk Guardian'. Løftet gennemføres i dag og i morgen med en flydekran, der ankom fra Kiel tirsdag.

Ifølge vice president Nikolaj Vejlgaard er det første gang, Semco Maritime bygger et så stort beboelsesmodul.

"Det tunge løft markerer den sidste og intense del af projektet, hvor modulerne skal placeres og monteres på riggen, der har gennemgået forskellige ombygninger sideløbende med bygningen af modulerne. Det betyder, at den tidligere jackup rig nu kan godkendes og bruges som hotel-rig," siger Vejlgaard.

Ordren på det omfattende rig-arbejde blev afgivet i november med kort varsel, og dermed er Semco Maritime en af de få virksomheder, der er i stand til at håndtere opgaven takket være Semco Maritimes shipyard-in-a-box-koncept.

Jackup riggen 'Mærsk Guardian', der kan operere i barskt miljø, har en benlængde på 157 m og blev bygget i Japan i 1986.

Kilde: Semco Maritime
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094