23948sdkhjf

Hvide Sande bliver operationsbase for Horns Rev 3

OFFSHORE VIND: Tre crew transfer-fartøjer og op imod 40 mand skal have udgangspunkt i Hvide Sande i etableringsfasen af Vattenfall Vindkrafts Horns Rev 3.
MHI Vestas har valgt Hvide Sande Havn som operationshavn i forbindelse med etablering af den 406 MW store vindmøllepark Horns Rev 3, som Vattenfall Vindkraft i begyndelsen af 2015 fik koncession på opførelse og drift af.

Den geografiske placering af Horns Rev 3 bliver ca. 33 km vest-sydvest for Hvide Sande, mens afstanden til Esbjerg er ca. 55 km. Dette gør, at Hvide Sande Havn er den nærmeste og mest oplagte havn at benytte som udgangspunkt, når mandskabet skal sejles ud for montage og opstilling af de 49 V164-8.0 MW MHI Vestas-turbiner, der skal udgøre vindmølleparken.

Hvide Sande Havn har udlejet havneareal og kajfaciliteter til MHI Vestas, som ønsker at etablere administrationslokaler på havnen, samt benytte havnen som udgangspunkt for tre transportfartøjer til mandskabet.

Ringe i vandet

I perioden fra sommeren 2018 til foråret 2019 vil der være tilknyttet op til 40 personer til dette projekt, som alle vil blive indkvarteret i Hvide Sande.

Den indgåede aftale med MHI Vestas er den første større kontrakt, som Hvide Sande Havn har indgået i forbindelse med etableringen af Horns Rev 3.

”Vi er rigtig glade for den tillid, MHI Vestas har vist os. Vi forventer, at denne aftale er den første af flere aftaler med de underleverandører, der vil blive tilknyttet opførelsen af Horns Rev 3. Dermed ser vi frem til øget aktivitet og omsætning i hele lokalområdet i perioden, hvor etableringen finder sted,” udtaler havnedirektør Steen Davidsen.

”Vi har naturligvis også et håb om, at havnen vil blive benyttet som servicehavn i tiden efter opførelsen, hvor vindmølleparken skal serviceres og vedligeholdes,” slutter han.

Kilde: Hvide Sande Havn

Læs også:
Hvide Sande Havn anløbes af største skib nogensinde
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095