23948sdkhjf

Europa-Kommissionen afslutter konkurrenceretssag uden at finde overtrædelser

Maersk Line er tilfredse med Europa-Kommissionens afgørelse i sagen om overtrædelse af EU's konkurrencelovgivning.
Europa-Kommissionen indledte i 2013 en formel undersøgelse af 14 containerrederier, herunder Maersk Line, jf. selskabsmeddelelsen, der blev offentliggjort den 22. november 2013.

I dag har Europa-Kommissionen meddelt, at den formelle undersøgelse er blevet lukket, uden at der er fundet overtrædelse af EU's konkurrencelovgivning. Det skriver Maersk Line i en pressemeddelelse.

“Vi er meget glade for, at EU-Kommissionen har lukket sagen uden at finde nogen overtrædelse af EU’s konkurrencelovgivning. Vi og andre rederier har hele tiden fastholdt, at vi ikke har gjort noget, som gik imod EU’s konkurrencelovgivning,” siger Camilla Jain Holtse, chief legal counsel inden for overholdelse af konkurrencelovgivning i Maersk Line.

Nye procedurer fremover

Maersk Line og andre har givet tilsagn og vil ændre den måde, de fremover udmelder priser til deres kunder. Der vil bl.a. ske ændringer i den nuværende praksis i industrien vedrørende udmelding af prisforhøjelser. Maersk Line vil fortsat melde disse ud til sine kunder 30 dage før implementering via de sædvanlige kommunikationskanaler. Men i stedet for kun at oplyse beløbet på selve forøgelsen, vil selskabet nu inkludere den samlede pris efter forøgelsen samt andre elementer, der kan give større gennemsigtighed for kunderne.

For nærmere detaljer om fremtidige oplysninger se Generaldirektoratet for Konkurrences website: http://ec.europa.eu/competition/index_en.html .

“Vi er engagerede i overholdelsen af alle relevante love og regler. Vi træner og støtter vores medarbejdere, vi kontrollerer vores overholdelse, og vi samarbejder med myndigheder og engagerer os i regelspørgsmål. Med andre ord arbejder vi hårdt for at overholde reglerne, også konkurrencereglerne, som denne sag viser,” slutter Camilla Jain Holtse.

Kilde: Maersk Line/LSH


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125