23948sdkhjf

Projekt Ren Havn fremmer miljø og beskæftigelse i Esbjerg

En køreplan for oprensning af havnebassinerne i Esbjerg giver plads til en efterspurgt udvidelse af havnen og bidrager til rent havmiljø i 2025.
Maskiner, der rydder op i gamle depoter for forurenet havbundsmateriale på Esbjerg Havn, er det første synlige bevis på gennemførelsen af Projekt Ren Havn. Projektet har en samlet bevilling på 267 millioner kroner, og når det er fuldført i 2025, vil havnebassinerne være så rene, at det materiale, der renses op fra bassinerne, kan sejles ud på havet igen.

Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Men allerede i 2017 vil oprydningen i de gamle depoter frigive 75.000 kvm. til nye aktiviteter og øget beskæftigelse på havnen.

”Projekt Ren Havn i Esbjerg er et håndgribeligt eksempel på, at vi på samme tid kan gøre en indsats for miljøet, erhvervet og beskæftigelsen. Esbjerg Havn er en af landets største erhvervshavne, og med dette projekt er vi med til at sikre fremtiden,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Køreplanen til Ren Havn er lagt i et samarbejde mellem Miljø- og Fødevareministeriet, Esbjerg Havn og Esbjerg Kommune.

”Havnen har længe kæmpet med resultaterne af fortidens miljøsynder, og forurenet materiale fra havbunden har været deponeret og lagt beslag på arealer i havnen. Med den aftalte køreplan for Ren Havn, har vi fået en permanent løsning, der er til gavn for både miljøet og havnen,” siger Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup.

Også på Esbjerg Havn er der optimisme omkring løsningen:

”Vores kunder har rigtig god brug for de ekstra 75.000 kvm. til deres aktiviteter på havnen. Vi har længe set frem til at få renset grundigt op i bassinerne, og det glæder os, at vi nu har en plan for, hvordan vi når i mål med Ren Havn. En langsigtet indsats fra flere parter fører os frem til rene bassiner og rent havbundsmateriale,” udtaler havnedirektør Ole Ingrisch, Esbjerg Havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237