23948sdkhjf

DIS-søfolk skal fortsat betale skat af pensionen

Højesteret besluttede mandag, at søfolk i DIS fortsat skal betale skat af pensionsordninger, som er oprettet i forbindelse med ansættelsesforhold i danske rederier i DIS. Søfartens Ledere er uenige.
Mandag besluttede Højesteret, at søfolk i DIS fortsat skal betale skat af pensionsordninger, oprettet i forbindelse med ansættelsesforhold i danske rederier i DIS Det blev resultatet, skønt DIS-søfolk i øvrigt betragtes som "skattefrie", og DIS-nettolønssystemet er en statsstøtteordning, der er løsrevet fra det almindelige skattesystem. Søfartens Ledere vil have reglerne ændret. Det skriver organisationen tirsdag.

Sagen om beskatning af pensionsordninger i DIS-ansættelsesforhold var anlagt af Søfartens Ledere på vegne af et medlem og handlede om forståelsen af pensionsbeskatningslovens (PBL) § 20 fra 2008.

”I hovedtræk mener vi, at de indbetalinger, der går ind på DIS-søfarendes pensionsordninger med allerede "beskattede" midler uden fradrags- eller såkaldt bortseelsesret, ved pensionering skal udbetales afgiftsfrit efter "krone for krone" princippet jfr. PBL § 20, stk.4,” siger Fritz Ganzhorn, direktør i Søfartens ledere.

”Vi respekterer naturligvis, at der nu er truffet afgørelse af landets øverste domstol. Vi er selvfølgelig skuffede over resultatet, men også over, at Højesteret ikke forklarer, hvorfor lige præcis pensionsdelen af DIS-søfarendes samlede "skattefrie" nettolønspakke skal beskattes.”

DIS-afklaring venter

Fritz Ganzhorn understreger, at Søfartens Ledere nu vil læse dommen grundigt, sammen med sine eksterne rådgivere, og vurdere dens rækkevidde i forhold til foreningens anden sag for Højesteret, der handler om forståelsen af hele DIS-ordningen og dens sammenhæng med det danske skattesystem. Denne sag kommer for Højesteret til november.

”Vi vil også se på, hvordan Højesterets afgørelse bedst kan bruges til at forklare ministeren og Folketinget behovet for en gennemgang af, hvordan nettolønsordningen DIS hænger sammen med det danske skattesystem,” siger Fritz Ganzhorn.

”Sagens kerne er helt overordnet, at DIS-søfarende ikke er "skattefrie". De er beskæftiget i et erhverv, hvor statsstøtteordningen til deres arbejdsgivere er lavet sådan, at de søfarende aflønnes på en nettoløn, der skal svare til lønnen efter skat. Rederierne har kort fortalt fået søfolkenes samlede skat i statsstøtte.”

”Med sin dom siger Højesteret reelt, at søfolkene skal betale skat af deres pensionsordninger, selvom pensionsordningerne er oprettet som en del af deres nettoløns-ansættelsesforhold med et DIS-rederi. Det vil vi i Søfartens Ledere fortsat arbejde på at få ændret,” siger Fritz Ganzhorn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096