23948sdkhjf

Første af seks Starfish-skibe til Maersk Supply Service er søsat

OFFSHORE: Et norsk-bygget ankerhåndteringsskib til Maersk Supply Service blev sat på vandet den 10. juni og forventes endeligt leveret i 2017.
Maersk Supply Service og Kleven Verft i Norge har nået en milepæl i Starfish-ankerhåndteringsserien på i alt seks skibe. Fredag den 10. juni fik det første skib vand under kølen ved Usteinvik i Norge. Det fremgår af en meddelelse fra Maersk Supply Service.

Dermed er rederiet og værftet nået et vigtigt skridt videre mod levering af de i alt seks skibe på 4.600 t.dv. og med 230 tons pæletræk samt en dækskapacitet på 2.500 tons og sengepladser til 52 personer.

Stålskroget til det første af de dansk-ejede offshore-skibe blev ifølge mediet Offshore Energy Today slæbt fra Polen af Svitzer-slæbebåden ’Frigga’ i april måned 2016.

Ud over de seks Starfish-skibe har Maersk Supply Service også fire såkaldte subsea support-skibe af Stingray-typen på vej til flåden fra det kinesiske Cosco-værft i Dalian. Med udgangen af først kvartal 2018 vil hele nybygningsprogrammet i Maersk Supply Service være leveret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109