23948sdkhjf

ROV-enhed tager første fotos af det sunkne containerskib 'El Faro'

Det meget omtalte forlis af det amerikanske containerskib 'El Faro' i oktober sidste år, hvor det forsvandt med mand og mus efter mødet med en hurricane nord for Bahamas, har fået vendt endnu en side i opklaringsbogen. Det fremgår af de første fotos, det er lykkedes at tage af det sunkne 'El Faro'.
 
Ifølge The National Transportation Safety Board (de amerikanske havarimyndigheder) viser de fotos og videooptagelser, der er foretaget af en ROV (robot-ubåd), at skibet er sunket på ”en kontrolleret facon”. Optagelserne afslører også, at besætningen tilsyneladende har haft tid til at forsøge at undslippe skibet, før det sank.
 
Her henvises bl.a. til tilrigningen af en form for nødtømmerflåde nær skibets agterende. Der er desuden indikationer af, at skibets lodslejder har været forsøgt sænket, så besætningen har kunnet nå at få flåden i vandet uden at skulle springe over bord. Men forsøget er altså mislykkedes. Myndighederne forventer på nuværende tidspunkt ikke, at man finder skibets VDR – så en endelig årsag/sammenhæng vil formentlig være meget svær at komme frem til.
 
Kilde: NSTB
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094