23948sdkhjf

Regeringen imødekommer de danske værfter og ændrer regler for havneanløb

POLITIK: Regeringen vil kigge på reglerne, der hindrer danske skibe med udenlandsk besætning i at gå til danske værfter. En lov, beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen ellers tidligere har afvist at gå ind i.
Beskæftigelsesministeren har lyttet til værfterne. Værfterne har længe været utilfredse med en lovtolkning i udlændingeloven, der betyder, at et værftsophold sidestilles med et havneanløb, som der er en årlig kvote på 25 af. Ambitionen er nu at få værftsophold og havneanløb skilt ad, lyder det i en pressemeddelelse fra Danske Maritime.

Direktør i Danske Maritime, Jenny N. Braat, glæder sig over udsigten til lettelsen af reglerne:

”Det er sund fornuft og godt for danske arbejdspladser og værfternes indtjening, at regeringen nu tager sagen op igen med det sigte at skille værftsophold fra havneanløb. Det har taget lang tid, selv om vi syntes, det var en helt oplagt sag, men nu kan vi få fjernet den besynderlige definition af et havneanløb.”

Kovending fra ministeren

Henrik Dam Kristensen har tidligere afvist forslaget med henvisning til, at loven hindrer social dumping, fordi søfolk uden arbejdstilladelse kunne underbyde de danske søfolk, der arbejder under dansk overenskomst. Men efter flere års pres af blandt andet Danske Maritime er holdningen ændret.

”Jeg tager det naturligvis alvorligt, når parter fra både arbejdstager- og arbejdsgiverside anfører, at de nuværende regler koster danske værfter ordrer og tab af arbejdspladser som følge heraf. Det er en problemstilling, jeg er meget optaget af, og som jeg gerne vil løse,” lyder det fra ministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078