23948sdkhjf

Sprængplader

Tilbage til virksomhedsprofilen.

Sprængplader – også kaldet ”bursting disc” eller ”rupture disc” – er plader som brydes når de bliver udsat for et tryk som er højere end det de er dimensioneret til. De anvendes i tryksystemer som isolering af sikkerhedsventiler, eller som selvstændig beskyttelsesenhed, som sprænges ved en utilsigtet stigning i trykket, og på den måde beskytter anlægges øvrige komponenter. Sprængplader er altså en ikke-genanvendelig trykudløsningsenhed.

En sprængplade består af en tynd membran, der brydes/sprænges ved et defineret tryk, og giver på den måde en omgående trykaflastning for at forhindre eksplosioner i trykrør eller tryktanke. De yder en overtryksbeskyttelse, så eksempelvis gas eller væske kan tømmes ud af tryksystemet så hurtigt som muligt, hvis den udsættes for overtryk.

ProMetal tilbyder et bredt udvalg af sprængplader både til holdere og til montering uden holdere. Typisk kan de arbejde i op til 95 % af settrykket uden at opleve udmattelse (metaltræthed), og har således en meget lang levetid. Hvis sprængpladerne installeres korrekt, er de teoretisk set fuldstændig vedligeholdelsesfrie, under forudsætning af at de drives og behandles efter angivelserne. På den måde vil sprængpladerne også være med til at minimere omkostningerne, da de sjældent skal udskiftes, så længe driftsforholdene overholdes.

En sprængplade kan modstå ekstremt høje cykliske driftsforhold og hårde pulsationer og kan anvendes til applikationer med damp, luft eller væske. De anvendes overalt i industrielle trykinstallationer, og benyttes i særdeleshed ofte i procesindustrien, men kan også anvendes i forbindelse med funktionstest af bypass-, tank- og sikkerhedsventiler. Hvis pladen sprænger, revner den, og der vil således ikke komme partikler i procesmediet.

Samtidig kan sprængplader være enormt skrøbelige og følsomme, og man bør derfor udvise stor forsigtighed ved udpakning og montage af den, især hvis sprængpladen er designet til lavt tryk.

Sprængpladerne fås i en bred vifte af pladestørrelser og forskellige materialer, som er resistente overfor forskellige medier. De er produceret i henhold til internationale og kendte standarder så som ASME VIII og III, ISO 6718, EC pressure equipment directive, BS2915 og mange flere.

ProMetal forhandler også brudindikatorer, som giver elektronisk registrering af brudt eller åben sprængplade.

Læs mere om sprængplader på vores hjemmeside.

Kontakt ProMetal for yderligere information om sprængplader.

Fakta om ProMetal A/S

Adresse
ProMetal A/S
Industrivej 3A
5500 Middelfart
Se på kort

Region
Danmark
Syddanmark
Middelfart Kommune

Telefon: +45 70272222 & 63404040

Fax: +45 70272231 & 63404049

CVR nummer: DK26777232

P nummer: 1009309698

Ansatte: 6

Certifikater: Achilles JQS

Se hjemmeside Se regnskabsoplysninger

Kontaktpersoner

Anette Munk
Afdeling: Salg - ventiler
Stilling: Produktchef
Direkte telefon: +45 63 4040 42

Carmen Mihaela Daniliuc
Stilling: QC & Salgsbackup
Direkte telefon: +45 63 4040 46

Leif Munk
Stilling: Direktør
Direkte telefon: +45 63 4040 41

Thomas Lindegaard
Stilling: Marketing
Direkte telefon: +45 63 4040 45

Send til en kollega

0.109