23948sdkhjf

Sådan kan ny teknologi gøre de moderne krydstogtskibe mere miljøvenlige

Der er på nuværende tidspunkt et øget fokus på klimakrisen fra lande i hele verden. Rundt omkring i verden ser du et øget antal klimaprotester, og de forskellige landes politiske ledelser begynder også at snakke mere og mere om løsninger på klimaproblemet.

Dette er dog langt fra nok for mange mennesker. Der kræves fra mange sider handling nu - både handling fra politikere men også fra de store virksomheder, der bidrager med en stor mængde CO2 til atmosfæren. Disse krav om løsning på klimakrisen er også nået til skibsindustrien, og her bliver der ligeledes arbejdet på løsninger, der skal gøre de store skibe mere miljøvenlige. I det følgende afsnit kan du få et overblik over nogle af de løsninger, som er blevet implementeret i skibsindustrien.

Forskellige metoder til at mindske energiforbruget på de store skibe

Det er de største skibe, der udleder mest CO2, så derfor er det også i forhold til dem, at det giver bedst mening at intervenere. Når du tager udgangspunkt i et stort krydstogtskib, så er der faktisk mange områder, hvorpå energiniveauet kan nedsættes. Rent lavpraktisk kan du på en måde sammenligne skibet med dit eget hjem i, og med at skibets kahytter og fællesområder agerer hjem for gæsterne. Så her gælder altså de samme regler for at spare energien som hjemme i lejligheden.

Løsningerne skal dog være mere optimerede og automatiserede på et krydstogtskib, da der er mange gæster at tage hensyn til. Så det er eksempelvis automatiske sensorer, der tænder/slukker for lyset, brug af solenergi til opvarmning af pool-områder samt grønnere madmuligheder i skibets restauranter. Derudover er teknologier som eksempelvis ballast water treament også kommet til verdenen. Ballast water treatment er et smart system, som kan tilpasses det enkelte skib, og som udnytter vandet omkring skibet ved hjælp af en højteknologisk proces. Denne proces kan du blive klogere på, ved at klikke her: Ballast water treatment.

Hvad kan jeg gøre for at nedsætte mit private CO2-forbrug?

Det kan føles uoverskueligt som privatperson, at skulle gøre noget for klimaet, når de store virksomheder udleder CO2 i markant større mængder. Men hvis vi alle gør en lille forskel, så vil det tilsammen gøre en stor forskel. Derfor er det vigtigt, at du alligevel gør, hvad du har tid og overskud til. Spar på elektriciteten, spis mindre kød og køb gerne brugt er eksempler på, hvad du kan gøre som privatperson.

Send til en kollega

0.063