Det skal du huske når du har dit eget firma
Dette indhold er sponsoreret.
Sørg for at sætte penge til side til skat
En af de hyppigste fejl, som folk laver når de har deres eget firma er, at de glemmer at sætte penge til side til deres skatte- og momsregnskab. Man kan hurtigt komme til at tro, at man har flere penge end man har, når man tjener penge på B-indkomst, og pludselig får man et skattesmæk. En god tommelfingerregel er at sætte halvdelen af din indtægt ind på en konto, der kun er beregnet til skat. På den måde bruger du ikke mere, end du har.
Husk at oprette en god pensionsordning
En anden almindelig forseelse er, at man glemmer at tænke forud. Derfor kan det være en god idé, hurtigt at komme i gang med at få pensionsrådgivning. For når du har en enkeltmandsvirksomhed kommer pensionsordningen ikke af sig selv. Book et møde med en rådgiver indenfor de første par år af opstarten af din virksomhed. På den måde kan du også begynde at investere noget af din pensionsopsparing og lade pengene vokse af sig selv.
Omgiv dig med kollegaer
Det kan godt være lidt ensomt at have egen virksomhed, hvis man bare sidder derhjemme foran computeren hele dagen. Undgå ensomhed ved at få plads i et kontorfællesskab sammen med folk, der arbejder i nogenlunde samme branche som dig. I storbyerne er der efterhånden utallige muligheder for at leje kontorpladser, uanset størrelsen af din virksomhed. Der er desuden flere forskellige ordninger, afhængig af hvor ofte du regner med at være der, og hvad du har brug for på dit kontor. Det er en god idé at sætte dig et sted, hvor folk er i samme branche, men ikke nødvendigvis laver præcis det samme som dig. På den måde kan I drage nytte af hinanden, og du risikerer ikke, at I går efter de samme opgaver.
Din tid er din vigtigste ressource
Det kan være fristende at sige ja til alle jobs, der kommer din vej, når man arbejde for sig selv. Men hvis en opgave ikke er ordentligt lønnet, kan det nogle gange godt betale sig at sige nej. Brug i stedet tiden på at finde opgaver der er betaler det, som du synes dit produkt eller din service er værd. Det kan betale sig på den lange bane og på den måde underminerer du ikke din egen branche. Desuden kan det blive svært at kræve den løn man synes man fortjener på et senere tidspunkt, hvis man for mange gange har sagt ja til en for lav pris.