23948sdkhjf

Elsker du at sejle? Hav det rette bådudstyr til rådighed

Udviklingen af damp- og senere forbrændingsmotorer har revolutioneret søfarten og introduceret en høj grad af kompleksitet, hvad gælder bådes vedligehold. Bevares: De gamle sejlskibe fra fordums tid havde også en form for mekanik, der gjorde dem sværere at holde funktionsdygtige end blot at lappe sejlet – rattet var der formentlig ikke for sjovs skyld. Men både i dag kræver omhyggelig pleje.

Det rette udstyr til både er aldrig langt væk

Ønsker du at holde din båd i god stand eller få den til at virke igen, efter den i en periode har været ude af brug, skal du på jagt efter bådudstyr i form af reservedele til både. Meget på en båd kan gå i udu, når den drives af en motor og ikke af vind eller padlen. Men det rette udstyr er aldrig længere end en søgning væk – fx er det nemt at finde ny påhængsmotor til montering på bådens agterstavn.

Find en prisvenlig påhængsmotor online

Apropos påhængsmotorer: Klikker du på linket ovenfor, så bliver du ført til en forhandlers webshop, hvor du bl.a. kan finde Hidea 2,5-20 HK-påhængsmotorer, der er populære, fordi de er prisvenlige. De sælger også kølebokse, der ikke just er essentielt udstyr, men er bekvemmelige, når du er ude på det åbne hav på en varm solvejrsdag og vil kunne nyde en forfriskende, afkølet drik i ro og mag.

Er du interesseret i kølebokse? Find dem på https://billigpropel.dk/koelebokse-7998/.

Vær behagelig selv på hede dage

BlueBreeze-køleboksen er et godt valg, siden dens kompressor gør, at den køler hurtigt. Faktisk er det ikke svært at finde en køleboks hos en forhandler af marineudstyr, der kan køle fra 24 plusgrader til lige under 0 graders celsius på 20 minutter. Ønsker du at holde varmen stangen ude på havet, er der selvfølgelig også ting som skærmende biminitoppe at montere, så du slipper for direkte sollys.

Ønsker du varme retter på havet? Find kogeplader

Hvad findes der så ellers inden for bådtilbehør? Tro det eller ej – du kan faktisk tilberede varme retter, når båden har lagt fra kaj. Nu er du lidt begrænset, når det kommer til dine muligheder, for du kan ikke som på fastlandet gøre brug af åben ild i form af et bålfad, medmindre du er frisk på at risikere en tragedie for at kunne spise stegt flæsk i maritime omgivelser. Men du kan få kogeplader.

Du kan finde indbygningskomfurer med eller uden varmeblæser, der kan gøre det nemt og sjovt at tilberede varme retter til søs. Og siden de bygges ind, behøver de ikke lægge beslag på meget plads.

En verden af bådudstyr

Båd tilbehør tæller selvfølgelig også mere vigtige ting som GPS-trackere med lang batterilevetid, der virker i hele verden og gør det muligt at tracke en båd, trailer eller bådmotor på afveje. De tider på året, hvor båden befinder sig på bådpladsen, gør en anden type bådudstyr sig gældende: Fendere. Disse er buffere mellem din og andre bådentusiasters både, der bl.a. kan forhindre ridser i at opstå.

Find de rette fortøjningsreb og ankertove

Når solen har slettet vinterens kulde med sine varme penselstrøg, og båden får lov at ligge til kaj i den lokale lystbådehavn, så skal du selvfølgelig – udover fendere – også have de rette remedier til at fortøje båden, så den ikke tager på nogen eventyr uden mandskab. Fortøjningsreb og ankertove er nemme at finde online – og det er paraplyankre til ankertovene også, så tjek et udvalg på nettet.

Glem ikke at have svømmeveste på båden

Nu er der også maritimt udstyr, du kan montere på dig selv, og som ude på verdenshavene kan være forskellen mellem liv og død, nemlig redningsveste. Dem undlader mange passagerer på lystbåde desværre at have på, når både sejler med høj hast, fordi de ikke er sexede eller føles som pynt. Men redningsveste eller svømmeveste skal du altså have til din rådighed, når du sejler omkring derude.

Hav et reservekit til påhængsmotoren

I det foregående er der skrevet forholdsvist meget om udstyr – men gode reservedele til motoren bør du selvfølgelig også altid sidde inde med. Du ved aldrig, hvornår påhængsmotoren går kaput, så få fx et servicekit til din bådmotor, der rummer lidt forskelligt, bl.a. tændrør, oliefiltre, motorolie, impellere til afkøling af marinemotoren osv. Og sæt dig lige ind i, hvordan du fikser motoren korrekt.

Snak med en forhandler marineudstyr

Hvis du er til sinds at finde én forhandler, hvor du kan finde alle de ovennævnte produkter til både, kan du klikke på ét af de to links tidligere. Også hvis du ønsker at få en ekspert i tale, der kan hjælpe dig med at hitte ud af, hvad du skal vælge inden for reservedele og bådtilbehør, giver det mening at kontakte en forhandler. For der er slet ingen grund til at vælge ting som fx reservedele på må og få.

Send til en kollega

0.031