23948sdkhjf

Så mange penge koster fejlansættelser i IT-branchen

Digitaliseringen er i fuld gang.

Danske virksomheder og offentlige institutioner har det seneste år flyttet sig rigtig langt, når det kommer til digitalisering og forankring af digitale teknologier i vores samfund. Det har fået flere internationale organisationer til at kåre Danmark, som en af de bedste lande til at drive digitaliseringen fremad samt at drive virksomhed i Danmark. Derfor er der hos de danske universitet og erhvervsakademier fokus på at udvikle danske IT-talenter, der kan varetage de mange IT-jobs, der bliver skabt i danske virksomheder, der er i gang med denne eksplosive digitalisering. Det kan dog godt blive en særdeles tung fornøjelse, hvis man ikke ansætter de rigtige folk til de rigtige jobs. Recruit IT er en af de fraser, som danske virksomhedsleder googler allermest, når de leder efter danske talenter til deres IT-jobs. Det er dog rigtig vigtigt, at man ikke laver alvorlig fejlansættelser i processen. Ifølge mediet IT-watch er det nemlig særdeles kritisk og kan koste virksomheder dyrt, hvis de ansætter den forkerte kandidat og skal erstatte denne. I denne artikel dykker vi ned i denne problemstilling og fortæller, hvorfor man skal alliere sig med specialister, når der skal ansættes IT-konsulenter eller lignende. Læs med og bliv skarpere på ansættelsesprocessen i IT-branchen.

Derfor skal du alliere dig med professionelle rekrutteringsspecialister
Der er flere ting, der spiller ind, når du skal ansætte IT-specialister til din virksomhed. Først og fremmest skal du gøre det klart, hvilken type af IT-talent, du skal bruge til din organisation. Der er flere forskellige typer af IT-talenter og hver især kan noget forskelligt. Har du brug for hardcore programmører til din opgave eller skal du brug nogle med både kendskab til IT og forretningsudvikling. Det er nogle af de spørgsmål, som IT-rekrutteringsbureauer kan hjælpe dig med at besvare, hvis du er lidt forvirret over, hvordan du skal digitalisere og om omstille dig til en verden, der har mere og mere fokus på det digitale.

Forsinkelser og omkostninger ved fejlansættelser
Det kan nemlig være en rigtig omkostningstung affære, hvis man skulle være så uheldig at ansætte den forkerte kandidat. Først og fremmest er der jo lønomkostninger forbundet med at ansætte den forkerte kandidat kontra den værdi, som kandidaten skaber for virksomheden. Derudover, og måske endnu vigtigere kan der komme forsinkelser på leverancerne og produktiviteten i din virksomhed, hvis du ikke ansætter den rigtige kandidat i første omgang.

 

Send til en kollega

0.047