23948sdkhjf

Er din hund allergisk over for hundefoder?

Det er måske ikke alle der tænker over det, men hunde kan også være allergiske over for hundemad, ligesom vi mennesker kan være allergiske over for fødevarer.

Hvis du mistænker at din hund er allergisk, er det vigtigt at få det undersøgt og efterfølgende undersøge mulighederne for allergivenligt hundefoder.

Hvad er hunde typisk allergiske over for?
De fødevarer som oftest kan fremkalde allergiske reaktioner hos hunde, kan være ris, havre, soja, majs eller hvedemel. Men i teorien kan hunde egentlig få en allergisk reaktion over for alle fødevarer.

Nogle gange kan en hund også reagerer over for ensidig kost og derfor er det lige så vigtigt at din hund spiser varieret, som at du spiser varieret. Men tit og ofte er det også fordi at maden ikke har været af særlig god kvalitet. Her kan det være en god idé at undersøge markedet for hundemad. Kig på dåsen eller posen, og læs dig frem til hvad foderet indeholder. Så er du med til at sikre god mad til din hund, og forhåbentlig færre allergiske reaktioner.

Hvordan ved jeg om min hund er allergisk?
En hunds allergiske reaktioner, ligner meget måden vi mennesker reagerer på. Det kan være rødmen eller kløe omkring poter, snude, haleroden, ører og øjne. Her kan det måske være lidt svært at vide om hunden klør sig på grund af allergi eller på grund af noget andet. I så fald skal du kigge efter andre symptomer som fx en synlig rødmen eller betændelse i huden. Er det rigtig alvorligt kan hunden også få betændelse i øregangen, hvilket kan være meget smertefuldt for hunden.

Hvordan hjælper jeg min hund?
Mistænker du foderintolerance, er det nok en god idé at starte med at kontakte dyrlægen. Han eller hun vil kunne undersøge dyret nærmere, for bedre at kunne diagnosticere. Men det er ikke alle dyrlæger der kan diagnosticere med det samme, og her kommer du på banen.

Du skal starte med at give din hund allergivenligt hundefoder, for at se om det hjælper på problemet. Virker det, kan du efterfølgende teste andre fødevarer, for at se hvad din hund ikke kan tåle. Men hvorfor ikke bare fortsætte med det allergivenlige hundefoder.

Det hundevenlige foder
Med hundevenlige, menes der allergivenlige. Skal du gå efter det allergivenlige foder, skal den gerne være kornfri, og fyldt mere friske råvarer og omega-3 fedtsyrer. Det er især sidstnævnte, der er godt for din hund. Derudover er det både med til at gøre pelsen flot og blank, men også med til at holde hundenes led sunde og stærke. Med de naturlige ingredienser, er der også større sandsynlighed for at den kræsne hund, vil være godt tilfreds med foderets smag.

Send til en kollega

0.078