23948sdkhjf

Drømmer du om et sommerhus? Sådan får du det

Mange går med en drøm om at få et sommerhus, men får den aldrig realiseret. Enten finder man ikke det rigtige sommerhus, eller det virker uoverkommeligt at bygge sit eget.

Vil du skabe dit eget fristed , så læs her, hvordan din drøm kan blive til virkelighed. Sommerhusferier er en del af den danske folkesjæl. Med kystlinjer der omkranser landet, forbinder mange deres sommerferie med solskin, strand og sommerhus. Mange danskere har minder fra sommerhusferier, og oplever en speciel stemning, når man nærmer sig sommerhuset og ved, at nu er ferien i gang.
Nogen vælger at leje, mens andre går skridtet videre og investerer i deres eget sommerhus. Gør man det, har man en fast base for familiens sommerferier, og man får et tættere forhold til både sommerhuset og området, end hvis man blot lejer et.

Skal man købe eller bygge selv?
Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når man skal erhverve sig et sommerhus. Ofte har man specifikke ønsker til området, antal værelser og måske skal der også være lidt have og en terrasse til? Mange kommende sommerhusejere må vente adskillige år, før det helt rigtige sommerhus kommer til salg, og vælger derfor at bygge sommerhus selv.

At skulle stå for et byggeprojekt kan virke uoverkommeligt - især når det måske foregår flere timers kørsel væk fra hvor man bor. Derfor vælger mange i stedet at købe et nøglefærdigt sommerhus. En dansk virksomhed som har stor erfaring med dette er Planet Huse, som også tilbyder et medbyg-koncept, hvis man ønsker selv at stå for byggeriet. Gør man det, får man alt der skal bruges til byggeriet, i form af præfabrikerede vægelementer, alle materialer, samt montørhjælp til at komme i gang og rådgivning undervejs. Planet Huse har en række sommerhuse at vælge imellem, og finder man ikke det man søger, kan man få skræddersyet et af deres arkitekter. Det skal desuden nævnes, at deres sommerhuse bliver bygget af FSC-certificeret træ, er grundigt isoleret og udstyret med lavenergiruder.

Byg bæredygtigt og få et fremtidssikret sommerhus
Har du fundet den rigtige grund, og skal til at bygge dit drømmesommerhus? Så kan det absolut anbefales, at bygge det som et bæredygtigt lavenergisommerhus. Det er ikke kun godt for miljøet, men også for din pengepung. Især hvis du ønsker at bruge sommerhuset året rundt, kan dette betale sig, da mange ældre sommerhuse kun har elektrisk opvarmning, og ikke er grundigt isoleret. En tur i sommerhuset en efterårsferie kan derfor blive en dyr fornøjelse, når sommerhuset opvarmes på denne måde. Det er en skam, hvis man kun kan bruge sommerhuset i sommermånederne, da man derved går glip af at nyde området gennem alle årstiderne. Af samme grund vælger nogle at købe et ældre sommerhus for at få grunden, rive det ned, og bygge det sommerhus de ønsker.
At bygge sit sommerhus bæredygtigt er ikke kun en god investering her og nu, men vil også være det på lang sigt, hvis du en dag skal sælge sommerhuset.

Send til en kollega

0.078