23948sdkhjf

Køkkentrends i det nye årti

Mange drømmer om et nyt køkken i det nye årti, og virksomhederne skal derfor være klædt på, for at rådgive om drømmekøkkenet. Men hvordan skal drømmekøkkenet se ud, i det nye årti?

Bæredygtighed i alle led
For mange er bæredygtighed vigtig når der skal bygges nyt. Dette gælder i valg af materialer, valg af naturlige varmekilder og hvordan man vælger at indrette huset. Mange ønsker at passe på klimaet, men samtidig at bo på en inspirerende måde, med en indretning som er praktisk, holdbar og kreativ. Dette sætter store krav til fagfolk, som forventes at sætte sig ind i aktuelle moder og trends, og samtidig være i stand til at rådgive, om de mest bæredygtige valgmuligheder som findes på markedet.
I forhold til at bygge køkken i det nye årti, så er valget af klima venlige materialer vigtigt. Et andet kærneord, er holdbarhed. Mange ønsker at bygge et køkken som holder i mange, mange år. Med en forøget fokus på bæredygtighed, så ønsker mange kunder en åbenhed hos producenterne, hvor det er fokus på klimaneutral produktion og høj kvalitet i materialerne. En af fordelene for de danske producenter, er selvfølgelig at flere vil være bevidste om at vælge dansk produceret materialer og produkter, da dette er med på at nedbringe co2 aftrykket. Mange har derfor fokus på kortrejste produkter, samt at de ønsker at investere i kvalitetskøkken, som holder i mange år.
Kitchn er en online køkkenforhandler hvor du kan finde inspiration til dit nye køkken.

Hvilke trends siger vi farvel til?
I det nye årti, vil ønsket om et personligt køkken blive større. Det betyder at vi i høj grad siger farvel til det hvide højglanskøkken, som kunne været hvem som helst sit køkken. De fleste ønsker et køkken som siger noget om hvem man er, og hvad man kan lide at lave. Med den øgede fokus på bæredygtighed, så vil kunderne investere i køkken som skal holde i flere år. Tendensen med at bytte køkken efterhånden som man blev træt af det, vil forsvinde. Det betyder også at valgene man gør, ikke altid behøver at være så rettet ind mod de aktuelle trends og moderigtige tendenser som er.

Hvilke trends ønsker vi velkommen?
I tråd med fokus på bæredygtighed, er selvfølgelig valget af naturmaterialer en trend ind i det nye årti. Relationen til naturen er i fokus, og mange ønsker et hjem som afspejler vores rødder tilbage til naturen. Det vil komme fokus på at forene praktik og æstetik, og et ønske om at designet af køkkenet skal være praktisk. Det skal kunne noget, og gøre noget for en. Der er også et stort ønske om at skabe et personlig udtryk. I forhold til farver, så er grøn et meget trendy valg i det nye årti. Selvfølgelig også træfarver, som varianter af lyst og mørkt træ. Den nordiske stil, med relationer til naturen er stadig et førstevalg for mange. Samtidig kan vi se en tendens, til at vi bevæger os væk fra det typisk hvide, neutrale køkken, over i et mere farverigt og personlig valg. Mange af os, er ikke så farveforskrækket, som vi har været tidligere. Ønsket om at skabe et personlig hjem, kan give modet til at bruge nogle farver, som vi ikke tidligere har forbundet med køkken indretning.
Et køkken i variationer af træ, vil for mange være det naturlige valg i det nye årti, gerne i kombinationer med andre materialer. Messing og sten, kan være typiske elementer som er med til at skabe et personlig look, i et køkken i det nye årti.

Et funktionelt køkken
En trend i det nye årti, er at lave et funktionelt køkken, som fungerer til de behov man har. Dette betyder nytænkning i opbevaring, og en indretning som passer til resten af huset. En bæredygtig tendens er selvfølgelig affaldssortering, som man i de nye køkkener, vil tænkes med ind i indretningen. Mange vil lave plads til at sortere affald, noget som gøre det nemmere at leve så bæredygtig som mulig.
Mange vil også tænke helhed når det vælger køkken. Forstået på den måde at køkkenet skal indgå som en naturlig del af resten af ens indretning. Dette gør udslag både i valg at materialer, i designet, farvevalg og måden man sammensætter køkken elementer på.
For mange skal hele huset bære præg af personlighed og bæredygtighed i det nye årti, noget som vil gå igen, i hele boligens indretning.

Send til en kollega

0.023