23948sdkhjf

Hvad stiller man op med stress og angst til søs?

At arbejde til søs sætter dig givetvis i en lidt anderledes arbejdsposition end de fleste andre. For mens mange kan vende hjem til deres trygge og vante rammer, når dagen er omme, så kan du meget vel befinde dig mange sømil fra land, når du går til køjs om aftenen.

Derfor er det også vigtigt, at du forholder dig til din specifikke situation, når du rammes af stress og angst. For du har måske ikke de samme muligheder for at agere på det som så mange andre. Her kan du læse lidt mere om, hvad du kan stille op med stress og angst til søs.

Overvej at have medicin ved hånden

Det er naturligvis vigtigt, at du finder ud af, hvordan du på din egen måde kan håndtere stress og angst. For det vil være forskelligt, hvad der fungerer fra person til person. Derfor kan det dog være godt at tage ved lære af, hvad andre har gjort.

Du kan eksempelvis vælge at anskaffe dig naturmedicin mod angst. Det mener nogle at have gode erfaringer med. Det kunne du således måske også.

Ligeledes findes der også andre former for beroligende medicin, som du kan finde på denne side. Den slags kan være godt at have ved hånden. Så kan du måske i værste fald dulme noget af det ubehag, du kan opleve.

Medicin vil dog ikke være det rigtige for alle. Derfor bør du være påpasselig med, hvad du tager, husk derfor altid at rådføre dig med din læge inden, så du er sikker på, at den medicin du evt. køber passer til dig.

Bliv bevidst om din situation

Både stress og angst er naturlige tilstande. Begge dele kan opstå som reaktion på ting, der kan hænde i livet. Begge har desuden deres fordele, fordi de som regel signalerer, at der er noget, du er nødt til at handle på. De fungerer altså som en form for forsvarsmekanisme.

Men for nogle kan disse følelser også kamme over i det usunde. For hvis de begynder at opstå i situationer, der ikke kræver disse forsvarsmekanismer, så kan de blive mere hæmmende end hjælpsomme.

Det er derfor nødvendigt at være opmærksom på, hvornår henholdsvis stress og angst bliver et problem for dig.

Få hjælp til at håndtere det

At blive bevidst om din situation er naturligvis ikke altid nogen nem sag. For det kan jo være svært at give et endegyldigt svar på, hvornår negative følelser og tilstande som disse bliver problematiske. Som udgangspunkt er det, når de påvirker evnen til at fungere normalt.

For at blive klog på, hvad det er, der sker inden i dig, så er det vigtigt at søge hjælp udefra.

I første omgang bør du tale med din leder eller HR-ansvarlige om din situation. Det er vigtigt, at de ved, hvad du går med – ikke mindst hvis I befinder jer langt fra land. Dernæst vil de muligvis også være i stand til at lede dig i retning af hjælp.

Når det er muligt for dig, bør du også overveje at søge lægehjælp. På den måde kan du nemlig få en sundhedsfaglig vurdering af, hvad du bør stille op. Dernæst kan du også få flere muligheder for at få hjælp igennem din læge.

Send til en kollega

0.063