23948sdkhjf

Sådan får du et bedre indeklima

Et dårligt indeklima kan give mange problemer. Her kommer vi med et par gode råd til hvordan du undgår det.

Er din hverdag præget af et dårligt indeklima? Et dårligt indeklima kan have store konsekvenser for både dit helbred og for de lokaler, du befinder dig i. Så har du et dårligt indeklima i hjemmet eller på arbejdspladsen, er det vigtigt at gøre noget ved det. Den mest effektive måde, at undgå et dårligt indeklima på, er ved at investere i en affugter. Med en affugter får du hurtigt renset luften i et lokale og skaber langt sundere omgivelser for dig selv, dine kolleger eller din familie.

Leder du efter en affugter til en god pris, kan du med fordel kigge hos BilligVVS. Hos BilligVVS finder du ikke blot billige affugtere, men du finder også affugtere af høj kvalitet, som er effektive og testede – således er du garanteret en god udrensning og et bedre indeklima fremover.

Når du handler hos BilligVVS, handler du også med en miljøorienteret forhandler. BilligVVS støtter nemlig filantropisk op omkring det bæredygtige initiativ Ingen CO2.

Sådan spotter du et dårligt indeklima
Er du i tvivl om, hvorvidt du har et dårligt indeklima, kan du altid genkende det ved nogle specifikke tegn. Et sikkert tegn på dårligt indeklima er fugt ved vinduerne. Så vil du opleve, at der kan samle sig kondensvand på vinduerne. Dette sker ved at varme og kulde mødes på hver sin side af ruden. Over tid kan dette fænomen skabe skimmelsvamp, og det kan du se ved mærke rander omkring vinduerne. Et andet tegn kan være skjolder på væggene og i nogle tilfælde, kan der også ligefrem begynde at vokse skimmelsvamp på væggen. Dog sidder skimmelsvampen oftest skjult, gerne bag møbler. Derfor er det en god idé at lige tjekke for skimmelsvamp bag for eksempel sofaen eller kommoden, hvis du har mistanke om et dårligt indeklima. Et andet tegn kan være fysiske tegn hos de, der befinder sig i lokalet med dårligt indeklima. Tegnene kan komme til udtryk ved blandt andet koncentrationsbesvær, træthed eller hovedpine. Nogle oplever svimmelhed. Hvis du generelt kan nikke genkendende til disse fysiske tegn, befinder du dig højst sandsynligt ofte i et dårligt indeklima, og du vil opleve at symptomerne er endnu mere fremtrædende, mens du er til stede i lokalet. Så er det i hjemmet, du har et dårligt indeklima, vil du ofte opleve for eksempel træthed, så snart du opholder dig dér.

De sundhedsskadelige konsekvenser
Af alle de konsekvenser, man kan opleve ved et dårligt indeklima, er de sundhedsmæssige klart de værste, da de påvirker vores velvære og præstationsevne. Undersøgelser viser, at voksne, der arbejder i et dårligt indeklima, faktisk præsterer 5 – 10% dårligere, end de ellers ville gøre i et godt indeklima, og dette er altså kun, fordi de har en drivkraft, der gør, at de blot presser sig selv yderligere, hvis de kan mærke trætheden presse sig på. Børns indlæringsevner derimod falder markant i et dårligt indeklima, og det kan have store konsekvenser for hele deres skoletid.

Så har du et dårligt indeklima, er det en rigtig god idé at investere i en affugter.

Send til en kollega

0.031