23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Brush-up/Temadag – Brandsikkerhed i batterifærger

I alt DKK 1.840 ekskl. moms
Periode(r)
11. oktober 2023 11. oktober 2023

Siden 2015 har Marstal Navigationsskole undervist besætninger og rederier i brandsikkerhed i forbindelse med litium-ion-batterier i færger.
Tirsdag den 11. juli havde den lokale el-færge, "Ellen", en termisk hændelse i forreste batterirum, der aktiverede beredskabet og trak store ressourcer det næste døgn.

Søfartsstyrelsen udtalte dagen efter: ”Den foreløbige konklusion er, at besætningen ombord har handlet godt og korrekt i situationen. De har hurtigt fået afbrudt batterierne og aktiveret nødsystemerne, som har vist sig effektive.”

Hvor der er over hundrede års erfaring med dieseldrift i skibe, så er der kun få års erfaring med batterifremdrivning. Derfor er der masser at lære af de driftstimer, som danske batterifærger på nuværende tidspunkt har gennemført.
På temadagen samles og diskuteres læringspunkter fra både ordinær drift og de udfordringer, som indførelsen af en hel ny teknologi kan medføre.
Der er 11 nye batterifærger på vej bare i Danmark, og det er derfor vigtigt, at dele erfaringer og løsninger, så også rederierne kan bidrage til den grønne transition og reduktion af drivhusgasser.

Målgruppe:

Besætninger og rederier, der opererer eller planlægger at indsætte batteri- og hybridfærger.
Temadagen kan også bruges som ”brush-up” til sikkerheds-delen af vores faste kursuspakke ”Batteri-eldrift i skibe”, som mange besætninger tidligere har deltaget i.

Mere information

Marstal Navigationsskole
Ellenet 10
5960 Marstal
Ærø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25849922
P nummer: 1003408000

Kontaktperson

JR
Jørgen Ritz
jr@marnav.dk

Undervisningsadresse

Marstal Navigationsskole
Ellenet 10
5960 Marstal
Ærø

Send til en kollega

0.047