23948sdkhjf

Sikre fødevarekontaktmaterialer

I alt DKK 5.400 ekskl. moms
Undervisningsregion
Danmark > Alle regioner
Periode(r)
15. marts 2023

23. marts 2023

På dette onlinekursus får du overblik over lovgivningen for fødevarekontaktmaterialer, og du lærer at vurdere og udarbejde overensstemmelseserklæringer.

Fødevarekontaktmaterialer er reguleret via en række forskellige forordninger og bekendtgørelser, og materialernes sikkerhed skal være i orden. Lovgivningen omfatter både materialer i direkte kontakt med fødevarer og materialer i indirekte kontakt med fødevarer som fx paller. 

Kurset består af tre live onlinemoduler den 15., 20. og 23. marts 2023

Er det et kursus for mig?
Kurset er det rette for dig, hvis du:

✔️ Fremstiller, anvender eller leverer rå- eller færdigvarer til materialer og genstande i kontakt med fødevarer (især emballage samt køkken- og produktionsudstyr)

✔️ Anskaffer og anvender emballage og produktionsudstyr til fødevarer

✔️ Importerer fødevarer og skal sikre, at de er pakket i overensstemmelse med reglerne om fødevarekontakt

Du er enten ny inden for området eller har behov for at genopfriske lovgivningen.

Hvad lærer jeg på kurset?
Når du har gennemført kurset, har du:

✔️ Dannet dig et godt overblik over kravene til sikkerheden af fødevarekontaktmaterialer i EU – hvad enten det drejer sig om emballage, køkken- eller produktionsudstyr. Vi kommer også et smut omkring FDA-lovgivningen i USA.

✔️ Fået styr på kravene til forskellige materialer i kontakt med fødevarer, især materialer af plast, papir og -pap, men også glas, gummi, metal, lim, blæk med mere. Vi kommer også omkring krav til genanvendte materialer.

✔️ Lært at udforme en overensstemmelseserklæring og vurdere, om erklæringen er tilstrækkelig til dit formål, herunder hvordan man skal forholde sig til leverandører og kunder uden for EU.

✔️ Fået indblik i, hvordan man tester materialernes sikkerhed, hvornår man skal teste, og hvornår man med fordel kan benytte beregningsmodeller i stedet for laboratorietests.

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset består af tre live onlinemoduler, hver af to times varighed, der veksler mellem en gennemgang af lovgivning og praktiske øvelser.

Til modul 2 og 3 er der en mindre hjemmeopgave af ca. 1 times varighed hver.

Har du særlige emner inden for kursets rammer, som du gerne vil have gennemgået, er du velkommen til at kontakte os med forslag.

Hvad koster kurset?
DKK 5.400* ekskl. moms

Prisen inkluderer links til lovtekster, vejledninger og databaser, der gennemgås på kurset; PDF af online præsentationer samt kursuscertifikat.

*Ved early bird tilmelding. Ved tilmelding efter 15. januar 2023 er prisen DKK 5.900 (ekskl. moms)

 Se mere og tilmeld dig

her

Undervisningsadresse

DHI A/S

Send til en kollega

0.141