23948sdkhjf
Del siden
Kursus

SRO anlæg

Periode(r)
Løbende optagelse

Formål
På kurset “SRO anlæg” vil kursisten få et bredt og grundlæggende kendskab til procesautomation med Styring, Regulering og Overvågning – SRO anlæg samt blive opdateret om den nyeste udvikling indenfor procesautomation. 

Målsætninger
Efter kurset forstår kursisten SRO anlægs opbygning og funktion og har opnået et godt kendskab til terminologi og principper, så vedkommende eksempelvis kan være med til at udarbejde og gennemgå udbudsmateriale. 

Kursisten vil endvidere have en generel forståelse af SRO anlægs anvendelsesmuligheder til styring og regulering af procestekniske installationer. 

Kurset vil også sætte vedkommende i stand til at udføre kvalitetskontrol ved nyinstallationer eller ændringer på eksisterende anlæg.

Målgrupper
Kurset henvender sig til driftspersonale, maskinmestre, ingeniører, elektrikere og tilsvarende faggrupper uden forudgående eller med et begrænset kendskab til SRO anlæg.

Kurset henvender sig derudover til medarbejdere, der er med i en projektgruppe eller er projektansvarlige for udskiftning, ombygning eller udbygning af SRO anlægget. 

Læringsmetoder
Kurset tager så vidt muligt udgangspunkt i jeres aktuelle behov, og kursisterne arbejder både teoretisk og praktisk med SRO anlæg.

Det er et hands-on kursus, hvor kursisterne samarbejder i små grupper, og gennem de mange praktiske øvelser får et godt kendskab til de enkelte discipliner i et SRO anlæg. 

Indhold
Kurset omfatter følgende emner:

SRO Terminologi Netværksløsninger i moderne SRO anlæg
PLC’ens grundlæggende funktion og opbygning
Følere og aktuatorer
Elektriske forbindelser, dokumentation og funktionstest
Controllere (PLC) og objektorienteret programmering i SRO anlægget
OPC og grafisk betjeningsflade (SCADA programmer)
Fjernovervågning
Alarmhåndtering.

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Svendborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25787072

Kontaktperson

Undervisningsadresse

Svendborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.048