23948sdkhjf
Del siden
Kursus

PLC i maskinstyring

Periode(r)
Løbende optagelse

Formål
Kurset Project Logic Controller – PLC i Maskinstyring giver kursisten viden og forståelse af de grundlæggende PLC principper.

Kursisten lærer, hvordan et basis PLC-system er bygget op, hvordan man bruger programmerings-værktøjer m.m. Kursisten får derigennem en bred introduktion til maskinstyring og kompetencer i forhold til drift, vedligehold og fejlfinding i integrerede kontrolsystemer.   

Målsætninger
Efter kurset kan kursisten anvende programdokumentation, programmere en PLC ved hjælp af programmeringsoftware, fejlfinde og udføre SAT (System Acceptance Testing) og FAT (Factory Acceptance Test).   

I løbet af kurset vil kursisten endvidere blive introduceret til Fieldbus-systemer og PLCer på netværk samt datakommunikation.

Målgrupper
Kurset i PLC i Maskinstyring henvender sig til maskinmestre, ingeniører, elektrikere og andre faggrupper, der arbejder med PLC.

Læringsmetoder
Kurset er et praktisk orienteret grundkursus, hvor læringen foregår i en kombination af grundlæggende teori og mindre ”hands on”-øvelser i grupper af to personer. Opgaverne vil tage udgangspunkt i deltagernes daglige arbejdsopgaver.

Indhold
Kurset omfatter følgende emner:

PLCs grundlæggende opbygning og funktioner
Analyser af simple styringsopgaver og valg af styringsform
Sekvens- og ladderprogrammering
Programmering
Fejlfinding
SAT og FAT-tests
Udvalgte transducereksempler
Kort introduktion til Fieldbus-kommunikation, kontrolnetværk og dataopsamling

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Svendborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25787072

Kontaktperson

Undervisningsadresse

Svendborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.063