23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Drift og Vagthold - Maskinanlæg

Periode(r)
Løbende optagelse

Formål
Formålet med kurset i “Drift og Vagthold – Maskinanlæg” er at uddanne deltageren til at kunne varetage funktionen som vagthavende maskinofficer, som specificeret i STCW Code.

Målsætninger
Efter kurset vil deltageren have forståelse for og kompetencer til at varetage hvervet som vagthavende maskinofficer, herunder have lært om forskellige sejladsscenarier, effektiv kommunikation og teamwork.

Målgrupper
Kurset henvender sig til nyuddannede maskinmestre og til maskinmestre, der har været borte fra søfartserhvervet i en periode, og som har brug for at blive opdateret om emnet drift og vagthold i maskinanlæg.

Læringsmetoder
Kurset er praksisorienteret. I små hold gennemfører deltagerne en række sejladsscenarier på simulatorerne, som efterfølgende analyseres i debriefing i forhold til øvelsens udfald og ”normal praksis”. 

Øvelserne foregår primært i SIMACs full-mission maskinrumssimulator. SIMAC har en række grafiske simulatorer, som kan benyttes i forbindelse med forberedelse til den næste øvelse i vores full mission maskinrumssimulator.

Indhold
Kurset indeholder følgende emner:

Den vagthavendes pligter
Drift af primær- og hjælpemotor i normale og ikke-normale situationer
Fejlfinding
Brug af Oil Record og maskinmesterens logbog
Vagtoverdragelse
Andre bemærkninger
Kurset opfylder de krav, der er angivet i Vagtholdsbekendtgørelsen samt i STCW Code, kap. A-III/1 – Standard of competence, med hensyn til forsvarlig pasning af maskinvagten samt dertil hørende opgaver i forbindelse med pasning og betjening af hoved- og hjælpemaskiner

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Svendborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25787072

Kontaktperson

Undervisningsadresse

Svendborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.176