23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Vessel Traffic Service (VTS)

I alt DKK 15.000 ekskl. moms
Periode(r)
Løbende optagelse

Formål
Kurset Vessel Traffic Service (VTS) Basic Operator Training V-103/1 giver deltageren kendskab til etableringen og driften af et VTS-system for derigennem at kvalificere vedkommende, til at deltage på VTS on-the-job-træning, instruktør V-103/4 ved den VTS-station, vedkommende siden hen bliver tilknyttet.

Målsætninger
Efter kurset og træningen er deltageren i stand til at give godkendte informationer og instruktioner til skibe i overensstemmelse med det serviceniveau, VTS-stationen er godkendt til at formidle. Deltageren vil endvidere kunne træffe de nødvendige beslutninger baseret på modtagne informationer om skibstrafikken. 

Herudover er vedkommende i stand til kunne gennemføre den nødvendige kommunikation med skibstrafikken inden for VTS-stationens ansvarsområde.

Målgrupper
Kurset henvender sig til kommende operatører ved VTS-stationer

Adgangskrav
For at deltage i et VTS Basic Operator Training kursus hos SIMAC Training, skal deltageren være uddannet navigatør og have flere års praktisk erfaring som officer i handelsflåden.

Læringsmetoder
Træningen gennemføres primært som praktiske øvelser, hvor deltagerne udsættes for en række realistiske og interaktive simulationsøvelser, som er designede til at teste alle aspekter af sikker og effektiv VTS. Øvelserne stiger gradvist i kompleksitet.

Indhold
Indholdet af kurset baserer sig på IALA recommandation V-103 og opdeles i 8 moduler:

Sprog
Trafikledelse
Udstyr
Nautisk viden
Kommunikations koordination
VHF Radio
Personlige holdninger
Nødsituationer
Omfanget af indholdet i hvert enkelt modul kan variere, afhængigt af deltagernes forudsætninger og hvilket serviceniveau VTS-stationen er godkendt til at udføre. Det præcise indhold af det enkelte kursus fastlægges derfor ofte i et samarbejde mellem SIMAC Training og VTS.

Andre bemærkninger
Kurset følger kravene i IMO Model Course 1.27 og IALAs krav til uddannelse af operatører ved VTS-stationer. Det følger også IALAs guidelines 1017, 1027 og 1089, og SIMAC Training er på IALAs liste over akkrediterede træningsinstitutioner.

Efter bestået kursus udsteder SIMAC et IMO/IALA VTS Operators Certifikat til den enkelte kursist.

Andre kursusmuligheder
SIMAC Training tilbyder også genopfriskningskurser indenfor VTSO, VTS supervisor kurser, on-the-job instruktør kurser og konsulentbistand ved alle VTS-realterede emner

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Svendborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25787072

Kontaktperson

Undervisningsadresse

Svendborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.062