23948sdkhjf
Del siden
Kursus

§7 - Tilrettelæggelse og afvikling af båd- og brandøvelser

I alt DKK 818 ekskl. moms
Periode(r)
Løbende optagelse

Formål
Kurset “§7 Tilrettelæggelse og afvikling af båd- og brandøvelser” lærer kursisten at tilrettelægge og afvikle maritime båd- og brandøvelser i relation til brandslukning, evakuering og redningsmidler.

Kurset giver vedkommende en bred viden lige fra nationale og internationale krav til skibsorganisationen i katastrofesituationer til inspiration til hensigtsmæssig adfærd og kriseøvelser i hverdagen til søs.

Målsætninger
Efter kurset vil kursisten have kompetencer og forståelse for principperne og praksis I forhold til at tilrettelægge båd- og brandøvelser.

Med udgangspunkt i erfaringer fra såvel tidligere skibsulykker som deltagernes egne erfaringer, vil vekommende kunne identificere nøgle- og problemområder og have viden om at tilrettelægge en velfungerende skibsorganisation til imødegåelse af krise- og katastrofesituationer

Målgrupper
Kurserne henvender sig til officerer, ledende cateringpersonale og andet personale, der ifølge skibets ruller har ansvar i forbindelse med sikkerhed for skib og passagerer.

Læringsmetoder
Kurset består af en række teoretiske indlæg som suppleres med praktiske samarbejdsøvelser i grupper. Øvelserne bliver tilrettelagt med udgangspunkt i deltagernes daglige arbejdsliv og indeholder en høj grad af hands-on øvelser og deltagerinvolvering, for eksempel gennem rollespil af realistiske krisesituationer.

Indhold
Kurset omfatter bl.a. følgende emner:
–         Regelsæt, definitioner og koncepter
–         Livsreddende forberedelse og planlægning
–         Ledelse af passagerer til redningsstationer m.m.
–         Kommunikation i krise- og katastrofesituationer

Andre bemærkninger
Kurserne opfylder uddannelseskravet iht. §7 i Søfartsstyrelsens bekendtgørelse 391 af 22. april 2014 om særlige uddannelses- og kvalifikationskrav til personel i passagerskibe.

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Svendborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25787072

Kontaktperson

Undervisningsadresse

Svendborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.047