23948sdkhjf
Del siden
Kursus

§6 Passagersikkerhed og stabilitet

I alt DKK 818 ekskl. moms
Periode(r)
Løbende optagelse

Formål
Gennem kurset “§6- Passagersikkerhed, lastssikkerhed og skrogintegritet” får kursisten viden om stabilitet i forhold til passagersikkerhed, lastsikkerhed og skrogintegritet.

Målsætninger
Kurset giver kursisten de færdigheder, som er i ovrensstemmelse med de pligter og det ansvar, vedkommende har om bord i forbindelse med beregninger af stabilitet, trim, kraftpåvirkninger og sikring af last, herunder farligt gods.

Målgrupper
Kurset henvender sig til seniorofficerer og andre, der har umiddelbart ansvar for indskibning og udskibning af passagerer på passagerskibe samt for losning, lastning eller sikring af lasten, eller for lukning af åbninger i skroget om bord på ro-ro-passagerskibe.

Læringsmetoder
Kurset tager udgangspunkt i en dialogbaseret undervisningsform, hvor der undervises i teoretiske emner og arbejdes med praktiske øvelser.

Indhold
Kurset omfatter følgende emner:

Beregning af stabilitet, trim og kraftpåvirkning
Virkning af ændring af ballast og brændstof
Kontrol af stabilitet, lækstabilitet, havarikontrol- og overlevelsesplaner
Belastning på dæk
Gennemgang af indholdet i aktuelle trim- og stabilitetsbøger
Sikring af last, herunder farligt gods.
Andre bemærkninger
Kurset opfylder uddannelseskravet i henhold til §6 i Søfartsstyrelsens bekendtgørelse 391 af 22. april 2014 om særlige uddannelses- og kvalifikationskrav til personel i passagerskibe.

Med dokumentation for gennemført kursus kan danske rederier, der anvender skibe til passagersejlads, udstede kvalifikationsbevis efter oplæring i skibsspecifikke elementer.

Beviset er en forudsætning for tiltrædelse af tjeneste på passagerskibe og ro-ro-passagerskibe. I det omfang det er muligt, kan kursisten få opgaver i eget skibs trim- og stabilitetsbog. Dette forudsætter, at den sendes i elektronisk form til SIMAC Training senest en uge før kursets start.

SIMAC
Graaesvej 27
5700 Svendborg
Svendborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25787072

Kontaktperson

Undervisningsadresse

Svendborg Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.063