23948sdkhjf

Spar 39% energi med UVC i ventilation – og få ren luft oveni

Tilbydes
Udløber
12. august 2023

Ved at installere UVC i Aircondition og ventilationsanlæg reduceres risiko for dannelse af biofilm, som ellers medfører øget energiforbrug. Samtidig reduceres risikoen for at mikroorganismer fra biofilmen spredes via luften til mennesker og produkter.

Vores UVC leverandør SterilAir har udarbejdet en rapport om besparelser ved at benytte UVC i ventilationen: ”Aircondition and ventilation: Lamella disinfection”.  Og udover en energibesparelse på 39%, konkluderer de følgende:

” Decontamination of air conditioners with UVC led to a reduction of disease related cost of 3,5%. This saving is 20 times higher than the cost for running UVC technology.”

For kort at opsummere SterilAirs undersøgelse: ”Aircondition and ventilation: Lamella disinfection” i forhold til energibesparelsen, så handler det om at processen i Aircondition- og ventilationsanlæg skaber naturlig grobund for biofilm, som efterfølgende skaber problemer for luftkvaliteten og energiforbruget:    

  1. Mikroorganismer, der opløses fra biofilmen, spredes i hele bygningen. Dette kan føre til et øget antal infektioner hos personer, der arbejder i lokalerne og til f.eks. spredning af listeria i færdigvare.  
  2. Klimaanlæggets energiforbrug stiger og fører til stigende omkostninger.

Om det stigende energiforbrug henviser testen til en forskningsrapport fra 2016 (Wang, et al) som gennemførte test af UVC´s effekt på klimaanlægs ydeevne i forskellige klima. Effekten er illustreret i figuren ovenfor og opsummeret nedenfor:

  • UVC forbedrer varmeoverførslen i forhold til et system uden UVC med 10 % (gennemsnitlig forbedring i 10 måneder)
  • Ventilatorens energiforbrug falder
  • Besparelser fra de lavere energiomkostninger til ventilatoren er 39 % højere end energiomkostningerne til UVC 

Hvis du vil vide mere og læse den fulde rapport fra SterilAir, er du meget velkommen til at kontakt os.  Vi kan også tilbyde andre løsninger til at reducere energien og optimere luftkvaliteten.
Udbyder
FHS Scandinavia ApS

FHS Scandinavia ApS
Strandgade 18
5683 Haarby
Danmark

Bjørn Parelius
Telefon: +45 27626173

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.157