23948sdkhjf

VIRIDI Cement - Det bæredygtige alternativ til Portland cement

Tilbydes
Udløber
11. maj 2022

Vidste du, at der i Danmark produceres omkring 10 mio. tons beton om året?

Og at der under fremstillingen af traditionel Portland cement frigives mellem 800-1100 kg CO2 pr. produceret ton cement? Det bliver til en årlig CO2 udledning med flere 0'er end vi kan overskue - og det bare i Danmark. 

Det vil vi, med VIRIDI cement, gøre op med. 

Contec Group præsenterer med VIRIDI Cement et nyt, revolutionerende produkt indenfor cementindustrien. Ideen med VIRIDI Cement er at fremstille et produkt baseret på industrielle restprodukter med markant reduceret CO2 udledning som et bæredygtigt alternativ til Portland cement.

 

Op til 70% CO2 besparelse allerede i dag

I vores serie af VIRIDI produkter fås i dag tre produkter

VIRIDI AUGUSTUS

  • Hvid cement
  • 60% reduceret CO2 udledning


VIRIDI TIBERIUS

  • Grå cement 
  • 60% reduceret CO2 udledning


VIRIDI CALIGULA

  • Grå cement
  • 70% reduceret CO2 udledning

 

Alle tre produkter kan principielt bruges til alle anvendelser af mørtel og beton, hvor Portland cement indgår som bindemiddel. Der vil imidlertid være en række begrænsninger for anvendelsen indenfor de områder der kræver særlige godkendelser og skal leve op til væsentlige standarder for cement og beton. 

Derfor er VIRIDI cement lige nu klar til anvendelse ved cementstabiliserede bærelag og belægning såsom veje, udendørs belægninger og industrihaller samt ved præfabrikerede emner herunder fliser, støttemure, belægningssten mm.

 

Hvordan opnås den høje CO2 besparelse?

Uden at gøre det alt for teknisk, så stammer en stor del af CO2 udledningen ved traditionel Portland cement fra kalcineringen, altså opvarmningen, af det anvende kridt i cementen. I VIRIDI cement erstattes de store mængder af kridt, der benyttes i Portland cement, med naturlige og kunstige puzzolaner. Disse indgår i cementen, og binder på samme måde som kridtet ellers ville.

Fordelen er, at puzzolaner ikke skal brændes. Derfor kan vi, ved at maksimere brugen af naturlige og kunstige puzzolaner, minimere brugen af Portland cement og dermed reducere CO2 udledningen markant.

Natulige puzzolaner er bl.a. lava, pimpsten og moleraske. Kunstige puzzolaner er restprodukter som flyveaske, microsilica og risskalleaske.

 

Har vi vakt din interesse? 

Så giv os et kald på 86 721 722 eller send os en mail: info@contecgroup.dk

Vi tør godt være ambitiøse og gå langt for en grønnere cementindustri - tør du gå med?
Udbyder
Contec Prefab A/S

Contec Prefab A/S
Axel Kiers Vej 30
8270 Højbjerg
Danmark

Emilie Kusk Furbo
Telefon: +45 86280290

Se flere kompetencer
Se hele profilen
Kontakt udbyder

Send til en kollega

0.156