23948sdkhjf
Del siden

Aarhus Havn

En aktiv erhvervshavn

Aarhus Havn er på flere fronter en utrolig spændende virksomhed under forandring. Vi er et aktivt erhvervsområde med ca. 150 virksomheder, der tilsammen skaber et grund­lag for ca. 10.000 arbejdspladser.
Vi er Danmarks største containerhavn med en markedsandel på ca. 60% og er desuden Danmarks største offentlige bulk havn med trans­port af korn, foderstoffer og olie. Endelig håndterer vi også projektlaster, bl.a. vindmøller. Det betyder, at en meget stor del af de danske forbrugsvarer kommer ind i landet via Aarhus Havn, ligesom en markant del af den danske eksport afskibes via sejlruter ud i hele verden.
Aarhus Havn er kommunal selvstyrehavn med egen bestyrelse og fungerer økonomisk som en selvstændig enhed uden offentlige tilskud.

Havn og by i tæt samspil 

Aarhus Havn er mere end en containerhavn. Vi har en betydelig færgehavn, som årligt betjener hen ved 1.000.000 personbiler og ca. 2. mio. passagerer. Vi etablerer en ny færgeterminal, som i 2020 er klar til at betjene fremtidens færger og som vil bidrage til forbedring af infrastruktur til og fra Aarhus by. I de senere år er Aarhus blevet en international anerkendt krydstogtsdestination og vi har årligt op mod 30 krydstogtsanløb og ca. 70.000 passagerer der gæster Aarhus blomstrende kulturelle attraktioner og byens mange forretninger.

Vi udvider og fremtidssikrer Aarhus havn

I dag er stort set alle havnens arealer fuldt udnyttede. Derfor udvider vi i de kommende år med en ny terminal – OMNI-terminalen, der kan håndtere både de traditionelle godstyper samt fremtidens godstyper som f. eks. biobrændsel, der er et miljørigtigt brændstof. Den nye terminal er en forlængelse af vores nuværende Multi-terminal, nordøst for Oliehavnsområdet. Første etape af OMNI-terminalen på ca. 135.000 kvm. forventes færdig i 2018.  Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn med en central beliggenhed, internationalt og på hjemmemarkedet.

Effektive serviceydelser

Vi arbejder løbende på at udvikle services, som kan forbedre oplevelsen og skabe mere værdi for vores kunder.
Vi tilbyder i dag en række relevante services, som vi løbende arbejder på at forbedre og effektivisere, så vi også i fremtiden kan tilbyde vores kunder konkurrencedygtige services.
Vi tilbyder i dag havneservices og –ydelser indenfor følgende områder:

  • Bugsering
  • Lodstjeneste
  • Trosseføring
  • Kranservice
  • Pakhuse & arealer
  • Tekniske services, herunder vedligehold af havnens arealer, snerydning, gatevagt og entreprenøropgaver mv.
Aarhus Havn
Vandvejen 7
8000 Århus C
Danmark
CVR nummer: DK23145928
104

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Indlæs flere

Virksomhedsportefølje

Indlæs flere

Send til en kollega

0.048