23948sdkhjf

Danske fregatter i barsk vejr på flådeøvelse i Norge

Fregatterne 'Peter Villemoes' og 'Niels Juel' er blandt de mere end 40 krigsskibe, der deltager i en stor flådeøvelse ud for det nordlige Norge, og hvor de mærker årstidens omskiftelige vejr

Fregatterne 'Peter Willemoes' og 'Niels Juel' er godt i gang med øvelse Joint Warrior i farvandet omkring Tromsø. Ud over de mere end 40 krigsskibe indgår også flere end 25 fly og helikoptere fra de 11 deltagende nationer i øvelsen.

Undervejs til øvelsen drillede stormvejr 'Peter Willemoes', og vel fremme har vejret også spillet en større rolle.

Det skriver Forsvaret.dk, hvor der også er en video med fregatten i skrapt vejr, som ses i nedenstående tweet.

Peter Willemoes

- Vejret på disse kanter på denne årstid kan være barskt og udfordrende med kraftige vinde, høje søer, sne og frost. Men det er også en flot natur med dybe fjorde og høje fjelde. Her på 'Peter Willemoes' har vi oplevet lidt af det hele og er kommet godt igennem både øvelsen og vejrliget, siger fregattens næstkommanderende, orlogskaptajn Ole Frandsen.

Øvelsen omhandler et konfliktscenarie, der eskalerer fra en krise til en egentlig konfrontation med en fremmed magt. Så når vejret spiller ind på gennemførelsen af de forskellige discipliner i maritim krigsførelse, må de mange flådeenheder, fly og helikoptere fra NATO rette ind.

Øvelsen slutter i weekenden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.446