23948sdkhjf

Havneselskab slipper for større åbenhed - i denne omgang

En utraditionel alliance mellem Enhedslisten og Konservative ville kræve større åbenhed omkring det kommunalt ejede havneselskab ADP, men forslaget faldt til jorden

Det kommunalt ejede havneselskab ADP slipper for yderlig åbenhed om selskabet i denne omgang. En utraditionel alliance mellem Konservative og Enhedslisten havde ellers fremsat et forslag om øget åbenhed i ADP på byrådsmøde i Fredericia Kommune, der er den største ejer bag ADP. 

Men forslaget blev stemt ned, fortæller Fredericia Dagblad.

Nederlaget ærgrer Tommy Rachlitz Nielsen (K), der sammen med Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten stod bag forslaget om krav om større åbenhed omkring ADP og blandt andet åbne havneselskabet for aktindsigter.

- Jeg anerkender, at aktionæroverenskomsten og ejerstrategien skaber meget mere åbenhed overfor byråd og især økonomi- og erhvervsudvalget. Når vi alligevel ønsker at fremsætte ændringsforslaget om aktindsigt, er det, fordi vi gerne vil åbne mere til verdenen uden for byrådet. Det må vi erkende, at der ikke er flertal for, siger han i en skriftlig kommentar til avisen.

Borgmester Steen Wrist (S) oplyser til Fredericia Dagblad, at der allerede er større åbenhed på vej omkring ADP, og den kommende generalforsamling i selskabet vil tage stilling til et forslag om vedtægtsændringer, så kommunernes økonomiudvalg kan orienteres om selskabets planer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094