23948sdkhjf

Viking runder milliard-milepæl

Sidste år har været et "historisk" år over forventning for Viking Life-Saving Equipment. I hvert fald når det kommer til regnskabet, der byder på flere rekorder

I 2022 har Viking Life-Saving Equipment slået flere af sine egne rekorder og er vækstet mere end forventet. 

Redningsudstyrsgiganten Viking Life-Saving Equipment runder nemlig tre milliarder i omsætning. Dermed opnår virksomheden i 2022 sin største omsætning til dato, og den lander mere præcist på 3,1 mia. kr. Resultatet følger med og kommer op på 249,9 mio. kr. Virksomheden selv kalder resultaterne i regnskabet "historisk højt." 

Virksomheden fra Esbjerg vokser dermed noget fra 2021, hvor omsætningen lå på 2,7 mia. kr. og resultatet endte på 205,8 mio. kr. Også på medarbejderfronten slår virksomheden egen rekord, da den for første gang passerede et gennemsnitligt antal medarbejdere på 3.000 i et helt regnskabsår – helt præcist 3.070. I 2021 havde virksomheden 2.858 medarbejdere. 

Det er dermed også en yderst tilfreds ledelse, der har skrevet under på regnskabet. Det fremgår af ledelsesberetningen: 

"Koncernens resultat for 2022 ligger væsentligt over det forventede resultat, og anses som tilfredsstillende."

Viking Life-Saving Equipment har da også en god sjat på kistebunden. Egenkapitalen for 2022 ligger nemlig på 1,3 mia. kr.

- Vi har været begunstiget af høj aktivitet, inden for udvalgte produktområder samt hovedparten af vores serviceforretning, hvilket resulterer i et højere dækningsbidrag og dermed en øget indtjening. Vores segmenter er påvirket forskelligt af fluktuationer i verdensøkonomien, men summen er overvejende positiv, og vi er tilfredse med udviklingen i 2022, siger Henrik Uhd Christensen, adm. direktør i Viking Life-Saving Equipment, i en pressemeddelelse i forbindelse med regnskabet. 

Artiklen fortsætter under regnskabsboksen.

Viking Life-Saving Equipment A/S
Regnskabsår 2022 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 3.138,7 2.739,7 2.582,6
Bruttofortjeneste 1.453,5 1.278,3 1.193,7
Driftsresultat 341 289 188,9
Årets resultat 249,9 205,8 130,7
Balancestatus 2.828,4 2.542,7 2.382,3
Egenkapital 1.345,1 1.227,6 1.078,3
Antal ansatte 3.070 2.858 2.914
Kilde: Viking Life-Saving Equipment A/S' årsrapport 2022

Hydropen sælger godt

Koncernen producerer og servicerer redningsflåder, redningsbåde og kraner, redningssystemer, rednings- og beskyttelsesdragter, samt andet maritimt og offshore redningsudstyr. Den arbejder inden for tre segmenter: 

Det første er nye produkter. I meddelelsen skriver koncernen, at afsætningen af dem har væsentlig betydning, og her fremhæver Viking-chefen et stigende salg af egenproducerede redningsbåde samt Hydropen til slukning af brande på containerskibe og branddragter, der har haft en markant omsætningsvækst i 2022.

- Overordnet har transportmarkedet (cargo) været inde i en rigtig god periode med ekstraordinært høj indtjening og villighed til at investere i blandt andet sikkerhedsudstyr. Det gælder i særdeleshed containermarkedet, og selv om det øvrige cargomarked, bulk, tank og general cargo, tegner et mere varieret billede, har skibsfarten som helhed haft gode betingelser i 2022, siger Henrik Uhd Christensen.

Koncernens resultat for 2022 ligger væsentligt over det forventede resultat, og anses som tilfredsstillende Ledelsesberetningen i Viking Life-Saving Equipments årsrapport 2022

Det andet segment er offshore-sektoren med olie- og gasindustrien som den store aktør har i en årrække underinvesteret med et efterslæb, der i de kommende år skal indhentes for blot at opretholde den nuværende produktion. Selv om branchens investeringer er længe undervejs, sporedes fremgang i 2022 og med mere i vente i de kommende år for at sikre stabil energiforsyning parallelt med den grønne omstilling.

Det tredje segment, krydstogtindustrien, er fortsat ramt af følgerne af covid-19-pandemien, hvilket især påvirker aktiviteten i Nordamerika. Viking ser dog tegn på, at den historisk populære ferieform er ved at genvinde fodfæstet og appellen til det sejlende publikum.

Forventer også et godt 2023

Viking forventer ifølge meddelelsen som minimum at matche nøgletallene fra det seneste årsregnskab i 2023. Troen på fortsat fremgang skal ses i skyggen af, at det største enkeltmarked, cargo, ifølge virksomheden må imødese vanskeligere tider efter en periode med ekstremt høj indtjening.

- Medier beskriver dagligt frygten for en recession i den globale økonomi, og selv om vi ikke kender styrken af et eventuelt tilbageslag, vil det påvirke transporten af varer, udviklingen i økonomiske nøgletal og skabe ændrede markedsbetingelser, som også vi er underlagt. Det nye år er dog begyndt fornuftigt med en ordrebeholdning, der skaber et godt fundament, og vi ser muligheder i en række segmenter, som vi vil forfølge for at skabe yderligere vækst, siger Henrik Uhd Christensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Farvel til de rene linjers mester: Her er Tage Wandborgs smukke færger og krydstogtskibe
Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk
Flere smuglervarer bevæger sig i forsyningskæderne
Nordkorea hævder at have testet tsunamiudløsende drone
Skyder danske milliarder i tysk havvind
Den store forsyningskæde-operatør
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.141