23948sdkhjf

Kæmpe interesse for CCUS-konference hos Danske Rederier

I morgen fredag 10. marts slår Danske Rederier dørene op til CCUS-konference i samarbejde med Dansk Fjernvarme og Evida. Og interessen for at diskutere fangst, transport, anvendelse og lagring af CO2 er stor, og alle pladser er revet væk.

Samme uge, som den første indfangede CO2 blev sendt ned i undergrunden i et udtjent oliefelt i Nordsøen, holder Danske Rederier sammen med Dansk Fjernvarme og Evida konference om ambitioner, muligheder og udfordringer for sektoren herhjemme.

Og interessen for CCUS er overvældende, og der bliver således ikke en eneste ledig stol hos Danske Rederier i Amaliegade i morgen.

- I denne uge har INEOS og konsortiet bag Project Greensand vist, at lagring af CO2 på dansk sokkel ikke er et fatamorgana skabt af en fremtidsforsker. Det er virkeligheden i dag, og den første CO2 ligger allerede i undergrunden under Nordsøen. Samtidig skal indfanget CO2 også bruges til at producere nye bæredygtige brændstoffer. Så jeg kan godt forstå den store interesse for at debattere, hvordan vi får udnyttet den indfangede CO2 bedst muligt herhjemme og i Europa, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Momentum lige nu

På konferencen vil der bl.a. være oplæg om de eksisterende rammer og regulering, om potentialet i fangst af CO2 og en præsentation af det netop indviede Project Greensand i Nordsøen.

- Der er momentum for at diskutere CCUS lige nu, og det skal vi benytte. Vi håber, at vi sammen i hele værdikæden bag CCUS kan få en debat om, hvor der præcis er behov for at sætte ind for at forløse potentialet. CCUS kan blive kæmpestort – især hvis vi taler med én stemme og trækker i samme retning, siger Jacob K. Clasen.

Udover INEOS har energiselskabet Total Energies også fået tilladelse til at lagre CO2 i gamle olie- og gasfelter i Nordsøen, og Seapeak vil også gerne transportere CO2 til felterne.

Programmet for konferencen i morgen kan hentes her

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sænketunnel, tyfon-sikre broer og kunstige øer: Danskere forbinder kinesiske millionbyer
Mindre rullemodstand i ny asfalt på Storebæltsbroen
Ophugningsværfts overskud blev over 100 gange større på et år
Offshore-koncern vender millionunderskud til overskud
Skib tipper i havn og sender 15 på hospitalet
Thyborøn-virksomhed satser på det sikre i grøn omstilling
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.156