23948sdkhjf

Øresund-rederis tre små færger fortsat ude af drift

Rederiet Sundbussernes tre små færger er fortsat ude af drift. 

Der er nogle reservedele, man ikke kan få fat i Rederidirektør Hans Froholdt

Rederiet, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg samt til Hven og København, har i et stykke tid haft alle sejladser aflyst på grund af tekniske udfordringer. 

Det skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge rederiets direktør Hans Froholdt bliver sejladsen dog genoptaget meget snart. Måske allerede midt i denne uge, når de sidste myndighedsgodkendelser er på plads til sundbussen 'Jeppe'.

Også sundbus 'Pernille' går det langsommere med end forventet på Værftet i Gilleleje.

- Her er der opstået forsinkelser, fordi der er nogle reservedele, man ikke kan få fat i. Planen var, at 'Pernille' skulle have sejlet igen i den forløbne weekend, men sådan gik det altså ikke. Sundbus 'Jeppe' mangler vi også nogle tekniske ting på. Det drejer sig om motorstyringsanlægget, en motor på en redningsbåd og en pumpe, der skal udbedres. Men vi er meget tæt på at være på plads med det hele, siger Hans Froholdt til avisen.

Mangler ok fra svenske myndigheder

Skibet 'Lea', der hører med i Sundbus-flåden, har længe ligget ved kajen i Helsingør.

- Desværre har vi i lang tid afventet svenske myndigheders godkendelse af 'Lea' til at måtte sejle i internationalt farvand i Øresund. Ifølge svenske regler kræver det en særlig "mand-over-bord-båd" om bord. På 'Lea' har vi, som den er indrettet nu, en overdimensioneret ketcher til redningsaktioner. Den er godkendt her, og vi har trænet personalet i brugen af den. Men desværre er der ekstrem lang sagsbehandlingstid hos de svenske myndigheder, så den afventer vi fortsat, fortæller Hans Froholdt til avisen.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158