23948sdkhjf

Wärtsilä skal levere sine første CCS-ready scrubbere

Fire nybyggede containerskibe får scrubbere om bord, der er forberedt til at kunne kobles på fremtidige systemer til opsamling og lagring af CO2

Mens Project Greensand markerer den første lagring af opsamlet CO2 i undergrunden under Nordsøen, så har Wärtsilä også netop taget et vigtigt skridt i forhold til CO2-opsamling. Det er sket med ordren på virksomhedens første scrubbere, der udover som vanligt fjerner svovlpartikler, også er forberedt til at kunne kobles på et system, der frasorterer og opsamler CO2’en fra skibets røggas.

CCS er en af nøgleløsningerne til at muliggøre maritim dekarbonisering inden for en kort tidsramme, og vi ser frem til at udvikle vores teknologi yderligere Scott Oh, Director Wärtsilä Exhaust Treatment Asia

CCS, der står for Carbon Capture and Storage, kræver således ikke alene teknologiudvikling i forhold til de geologiske aspekter af opbevaringen i undergrunden, CCS kræver også udvikling af den teknologi, som skal opsamle CO2’en. Det uanset om det er en fabrik i land eller skib på søen, der skal have opsamlet og lagret den udledte CO2.

Wärtsilä skriver i en pressemeddelelse, at ordren indbefatter fire CCS-ready scrubbere, der er dimensioneret til 35 MW store maskinerier. Konkret skal den nye type scrubber om bord i fire 8.200 TEU-containerskibe, der bygges i Asien. Leverancen af de nyudviklede scrubbere skal ske i løbet af i år.

Udvikler også opsamlingsdelen

Betegnelsen ”Ready” udtrykker ifl. Wärtsilä, at scrubberne i deres design er forberedt til under et retrofit at kunne kobles på et system, der opsamler og lagrer CO2’en fra røggassen om bord. Der er således også taget højde for denne fremtidige installation i skibenes generalarrangement, oplyses det endvidere i meddelelsen.

- Vi er meget glade for at kunne annoncere denne første ordre på vores CCS-Ready skrubberløsning. Ved at investere i en CCS-klar scrubber vil rederierne fremtidssikre deres aktiver og muliggøre en glidende overgang til CCS-adoption, når teknologien er moden i en meget nær fremtid.

- CCS er en af nøgleløsningerne til at muliggøre maritim dekarbonisering inden for en kort tidsramme, og vi ser frem til at udvikle vores teknologi yderligere, udtaler Scott Oh, Director Wärtsilä’s Exhaust Treatment Asia.

Wärtsilä arbejder også selv på at udvikle en maritim CO2-opsamlingsteknologi. Den testes i løbet af de kommende 12 måneder i en pilotopstilling hos Wärtsilä Exhaust Treatment.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Skyder danske milliarder i tysk havvind
Den store forsyningskæde-operatør
Time Magazine om dansk havneprojekt: "Et af Europas mest kontroversielle klimaprojekter"
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
Vestas væltet af tronen som verdens største vindmølleproducent
Gaslager skal opbevare brint
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.14