23948sdkhjf

Ørsted med i global havmølle-alliance

Ørsted har som det det første energiselskab sluttet sig til Global Offshore Wind Alliance (GOWA), der vil sætte skub i udbredelsen af havmølleparker 

Der skal yderligere skub i etableringen af havmølleparker rundt om på kloden. Derfor blev der under COP27 sidste år etableret et globalt forum for udbygning af havmølleparker kaldet Global Offshore Wind Alliance (GOWA) med deltagelse fra blandt andet Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA), Global Wind Energy Council (GWEC) og den danske regering. 

Senest har Ørsted som det første energiselskab også tilsluttet sig alliancen. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Ørsted satser på svensk havvind

- GOWA rummer et enormt potentiale, fordi alliancen gør det muligt for lande og regeringer at dele erfaringer og fremme de bedste løsninger inden for havvind og dermed spare værdifuld tid i den hårdt tiltrængte globale udbygning af havvind. I Ørsted er vi glade for, at vi gennem GOWA kan bidrage med vores viden og erfaring og dermed hjælpe regeringer med en hurtigere udbygning af havvind og høste de mange fordele, der er for klima, natur og lokalsamfund, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør for Ørsted i forbindelse med tilslutningen.

Han peger blandt andet på, at det tager længere tid at planlægge havmølleparker, end det tager at bygge dem.

- Det er nødvendigt, at regeringer og den private sektor samarbejder om at skabe et incitamentsskabende lovgivningsgrundlag og effektivisere godkendelsesprocesserne. Med GOWA kan vi fremskynde udbredelsen af havvind og hjælpe nye markeder med at komme godt i gang. Jeg vil opfordre vores kolleger i branchen til også at slutte sig til GOWA og dele deres erfaringer, lyder det fra topchefen i Ørsted.

Ud over Danmark deltager også Australien, Belgien, Colombia, Tyskland, Irland, Japan, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Saint Lucia, Storbritannien og USA i samarbejdet.

Ifølge pressemeddelelsen fra Ørsted vurderer Det Internationale Energiagentur (IEA) og IRENA, at der er behov for at installere en kapacitet på 2.000 GW havvind inden 2050 for at holde den globale temperaturstigning på maksimalt 1,5 °C og opnå en nettoudledning på nul inden 2050. Den globale installerede havvindkapacitet var kun 57 GW i 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Farvel til de rene linjers mester: Her er Tage Wandborgs smukke færger og krydstogtskibe
Smider 2.000 ton sten i vandet til glæde for fisk og folk
Flere smuglervarer bevæger sig i forsyningskæderne
Nordkorea hævder at have testet tsunamiudløsende drone
Skyder danske milliarder i tysk havvind
Den store forsyningskæde-operatør
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.16