23948sdkhjf

Nedturen fortsætter: Amazon lukker logistikcentre på stribe

Amazon sløjfer en lang række logistikfaciliteter, men har stadig planer om at opføre i alt 25 mio. kvadratmeter

Amazon sløjfer en lang række logistikfaciliteter, men har stadig planer om at opføre i alt 25 mio. kvadratmeter

De seneste måneder har været en hård nyser for den amerikanske e-handelsgigant Amazon.

Virksomheden startede året ud med at annoncere fyringer af 18.000 medarbejdere. Godt en måned efter landede årsregnskabet for 2022, og selvom virksomhedens omsætning var høj, var bundlinjen blodrød.

2,7 milliarder dollar eller lidt over 18 milliarder danske kroner lød underskuddet på.

Og nu er der så flere dårlige nyheder på vej fra selskabet, som er den næststørste private arbejdsgiver i USA. Ifølge mediet Supply Chain Dive har Amazon besluttet lukke en række logistikcentre og droppe eller udskyde planlagte byggerier.

I alt drejer det sig om 99 logistikfaciliteter i USA, med en samlet volumen på omkring 7 mio. kvadratmeter. Det svarer nogenlunde til det samlede areal af Mærsks lagerkapacitet.

Samtidig er 21 faciliteter i andre lande også lukket.

- Som vi altid har gjort, evaluerer vi naturligvis vores netværk for at sikre, at det passer til vores forretningsbehov og for at forbedre oplevelsen for vores medarbejdere, kunder, partnere og chauffører, siger virksomhedens talsperson, Steve Kelly, ifølge Supply Chain Dive.

Stadig størst

Særligt to typer af faciliteter er berørt af Amazons beskæringer. Det drejer sig om såkaldte Fulfillment centers, hvor ordre bliver pakket og sendt fra, og så de leveringsstationer, som forbereder varerne til den sidste del af transporten frem til kundens dør.

Trods nedgangen er der ikke noget, der tyder på, at Amazon vil miste sin plads som en af klodens allerstørste e-handelsplatforme.

For selvom Amazon altså sløjfer en lang række logistikfaciliteter, har virksomheden stadig planer om at gennemføre opførelsen af et enormt antal nye faciliteter. I alt er der planer for 231 nye logistikcentre med et samlet areal på omkring 25 mio. kvadratmeter.

Amazon får underskud i 2022 trods højere omsætning

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079