23948sdkhjf

Ultrabulk mere end fordobler bundlinjen og runder en milliard

For andet år i træk kommer Ultrabulk ud af det foregående regnskabsår med rekordresultat. Tørlastoperatøren forventer dog ikke, at 2023 byder på et tredje rekordresultat i træk

2022 har været et godt år for tørlastoperatøren Ultrabulk, som igen i år slår sin egen rekord og runder milliarden på bunden.

Omsætningen er vokset med 22 pct. fra 1,8 mia. dollars i 2021, svarende til omkring 12,3 mia. kr., til 2,1 mia. dollars i 2022. Det svarer til ca. 15 mia. kr.

I 2021 havde Ultrabulk et resultat på godt 75 mio. dollars, svarende til omkring 526 mio. kr., for 2022 lander det på 172 mio. dollars, hvilket svarer til omkring 1,2 mia. kr. Dermed overgår virksomheden sine egne forventninger fra 2021 en hel del. Her forventede man et resultat for 2022 på mellem 40 og 80 mio. dollars. Det fremgår af den netop offentliggjorte årsrapport for 2022. 

- Tørlastmarkedet forblev gunstigt i 2022, og først mod slutningen af ​​året oplevede vi de aftagende virkninger af COVID-ineffektiviteten, hvilket fik markedet til at falde til et mere 'normalt' niveau, set i et historisk perspektiv. Gunstige markedsforhold og fremragende præstationer både kommercielt og operationelt bidrog til rekordresultatet for Ultrabulk, siger Hans-Christian Olesen, adm. direktør i Ultrabulk i en pressemeddelelse i forbindelse med regnskabet. 

Vækst i flåden

Han overtog stillingen som administrerende direktør i Ultrabulk sidste år, og det er dermed en glad direktør, der afleverer sit første regnskab: 

- Det var min ære og fornøjelse at påtage mig rollen som administrerende direktør for Ultrabulk. I løbet af året har vi gennemført en masse ændringer i virksomheden, og det er dejligt at se, hvordan iværksættertankegangen og synergierne i de nydannede forretningsenheder fører til nye forretningsmuligheder, siger han i meddelelsen. 

Det er ikke kun omsætningen, der er vokset hos virksomheden med hovedsæde i Gentofte. Også flåden er vokset fra 160 skibe i 2021 til mellem 165-200 i 2022. 

Mere normal marked i 2023

Direktøren vurderer, at ineffektivitet relateret til corona mere eller mindre er forsvundet, og at markedet dermed er mere normaliseret i forhold til udbud og efterspørgsel.

- På trods af det stærke marked, vi har oplevet i de seneste par år, har vi registreret meget begrænset kontrahering af nye skibe på værfterne – faktisk er vi tæt på et historisk lavpunkt, når man ser på ordrebogen i procent af den samlede eksisterende flåde. I modsætning til andre fartøjstyper, f.eks. containerskibe, har investorerne i tørlast udvist betydelig disciplin i at bestille nye skibe. Det begrænsede antal af nye skibe, der forventes leveret fra skibsværfterne i løbet af de næste fem år, holder udbudssiden under kontrol og sætter scenen for et bæredygtigt tørlastmarked i de kommende år, siger han. 

Dermed forventer Ultrabulk heller ikke at slå sin egen rekord igen næste år, men forventninger er, at resultatet kommer til at ligge på et mere "normalt" niveau på mellem 20-40 mio. dollars. 

ULTRABULK A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. USD mio. USD
Nettoomsætning 2.144 1.763
Bruttofortjeneste 304 258
Resultat af primær drift 179 89
Resultat før skat 173 77
Årets resultat 172 75
Egenkapital 345 200
Antal ansatte 160 108
Kilde: Ultrabulk A/S årsrapport

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Skyder danske milliarder i tysk havvind
Den store forsyningskæde-operatør
Time Magazine om dansk havneprojekt: "Et af Europas mest kontroversielle klimaprojekter"
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
Vestas væltet af tronen som verdens største vindmølleproducent
Gaslager skal opbevare brint
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Transportmagasinet
Jern & Maskinindustrien
Motor-magasinet
Nordiske Medier DK
EnergyIslandNews

Send til en kollega

0.141